Fotohistoria: Coca Cola Camera

Detta är inte någon milstolpe i fotohistorien. Kanske mer stolpe ut, men det är en kul kamera att titta på och absolut en kamera man vill ha sett.

Det finns inte mycket att säga om denna enkla kamera. Den tar 110-film. Den har fast tid och fast bländare. Lite udda men kul är att den har en blixtsko för extern blixt. Den fanns i åtminsone två versioner för vårt exemplar har riktig blixtsko för en elektronbilxt medan andra har uttag för engångsblixtar i stället. Vi gissar att den är tillverkad på 1980-talet. Dessa kameror är rätt sällsynta. Många som hade dem har nog slängt dem under åren.

Du kan se 5 bilder av kameran här ovanför. Vill du inte vänta tills den byter bild så klickar du bara på prickarna under bilden.

Vill du läsa mer ur vår serie "Fotohistoria" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just Fotohistoria.