Fujifilm GFX 100

Nyhet

Nu släpper Fujifilm officiellt specifikationer och pris på Fujifilm GFX 100. Den har en mellanformatssensor på hela 102MP.

När Fujifilm visade denna kamera för första gången blev många förvånade över att Fujifilm även byggt in en respektingivande teknik för filmning. Den kommer att filma i 4K 30p i 10bit 4:2:2 externt och 10bit 4:2:0 internt vilket tillsammans med mellanformatssensorn och Fujifilms färghantering kan bli riktigt bra. Det går att filma i H.265/HEVC codec och med F-log som ger betydligt bättre dynamiskt omfång. HLG ,Hybrid Log Gamma, finns för att filma i HDR utan några problem tack vare den kraftfulla processorn X-processor 4.

En stor fördel med GFX 100 jämfört med GFX 50S/50R är att den har inbyggd, 5-axlad sensorbaserad bildstabilisering som gör det möjligt att hålla stilla med upp till 5,5 längre slutartider vilket underlättar handhållen fotografering. Kameran är tillverkad i magnesium och är vädertätad. Det inbyggda batterigreppet tar två likadana batterier från GFX 50 och trots att kameran har IBIS och en mycket större sensor väger den endast 60g mer än en Canon 1DX Mark II.

Första leverans kommer i slutet av juni och priset hamnar på 123.990:-

Läs mer om kameran här: Fujifilm GFX 100