X-files: Örlogsfartyg

En ovanlig solnedgång med ovanliga färger, och ett örlogsfartyg i mitten. Såg det verkligen ut så här?

Det är nu alla tänker, nej, det gjorde det inte, det är Photoshoppat både hit och dit, annars skulle jag inte ställt frågan om det verkligen såg ut så där.

Men det gjorde det faktiskt. Vi körde längst Isländska kusten nära Reykjavik och jag såg den ovanliga himlen och sedan såg fartyget där ute. Innan jag parkerat och fått upp kamera så hade fartyget glidit förbi mitten men jag tog en bild ändå. Väl hemma så flyttade jag fartyget till mitten. Fusk? Vissa skulle hävda det, andra inte. Spelar ingen roll. Jag såg det i mitten och sedan justerade det som jag såg det. Det roliga var att horisonten var så rak att jag i Photoshop kunde köra den frilagda båten längs horisonten med piltangenten. Såg riktigt bra ut. Borde ha filmat det.

Den bild du ser är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 250/4 R LM WR, f/4,5, 1/500s och ISO 100

Klicka här för att se större bild >>

Bilderna i X-files ska allmänt inte betraktas som testbilder då de ofta är redigerade och många gånger på sätt som leder till ökat brus. Dessa bilder är mer för inspiration och allmänt bildintresse. 

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas