X-files: Midnatt

Midnatt råder. Tyst det är i husen. Endast Thomas är vaken.

Det syns nog inte så bra på en mobil, men väl på en dataskärm, att det är en härlig stjärnhimmel på denna "soliga" vinterbild. Fast det är ju inte solen utan månen på bilden. Nu när det är supermåne så "lyser" månen 30% starkare än när den är längre bort. Detta är inte världens bästa bild men den är lite rolig för många tänker: ja, en solig vinterbild, ja, ja, so what? ända tills de förhoppningsvis ser stjärnhimlen. Det var helt myggfritt när bilden togs, det var -22 grader men låt inte kylan hindra dig från att uppleva saker även på vintern. Det är helt magiskt att stå ute i en skog när det är helt tyst. När ögonen vant sig så räcker månljuset absolut till för att kunna se tillräckligt bra. Detta med en stjärnhimmel utsträckt från horisont till horisont. Såna upplevelser är helande för själen.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 23/4 R LM WR, 20s, f/4 och ISO 400.

Klicka här för att se större bild >>

Bilderna i X-files ska allmänt inte betraktas som testbilder då de ofta är redigerade och många gånger på sätt som leder till ökat brus. Dessa bilder är mer för inspiration och allmänt bildintresse. 

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >> 

/Thomas