X-files: Mössa

Det skulle bli en kampanj där ett set med vantar och en mössa som har inbyggda hörlurar och jag blev tillfrågad om jag kunde ta en bild. Jag valde bilden med den "kassa" optiken framför den bild som var tagen med den superbra optiken. Varför?

Bara för att göra helt klart så skulle jag alla årets dagar välja Fujinon 110/2 framför Helios 85/1,5 om jag måste välja en av dem.

Jag tog några bilder med Fujinon 110/2 och de är knivskarpa på motivet och bakgrunden har en mjuk och fin bokeh. Teknisk perfektion. Men ibland gillar jag det lite annorlunda, det lite galna. Helios-40-2 85/1,5 med sin virvelbokeh är ett sånt objektiv och det är så roligt att använda det ibland. Skärpan är inte speciellt bra och generellt skulle jag nog inte kalla det ett bra objektiv alls, men det det har en charm och det var just den charmen som gjorde att jag gillade känslan i denna bild trots alla tekniska brister. Det blev livfullt helt enkelt.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + Helios-40-2 85/1,5, 1/100s, f/1,5 och ISO 500. 

Se större bild >> 

Bilderna i X-files ska allmänt inte betraktas som testbilder då de ofta är redigerade och många gånger på sätt som leder till ökat brus. Dessa bilder är mer för inspiration och allmänt bildintresse. 

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >> 

/Thomas