X-files: Höstfärger

Hösten är verkligen en vacker tid.

Jag gillar alla färger i denna bild. Det gröna och gula mot den blå himlen. Sedan att just en björk får sätta prägel på bilden känns bra. Umeå är ju björkarnas stad. Bilden är tagen mitt i ingenstans, i en skog, långt från allt kändes det som. Det gick en liten skogsväg förbi och lite längre fram så fanns till vår förvåning ett gammalt hus. Jag ställer mig frågan vem har bott där ute långt från allt? Och det verkade efterhållt så det är säkert någons sommarstuga. Perfekt om man gillar att titta på träd, för mycket annat finns nog inte att göra där.

Fujifilm GFX fick verkligen bekänna färg här med den enorma kontrast som finns i denna bild. Trädstammen är egentligen helt svart på bilden men den enorma dynamiken i GFX bildsensor lyckas plocka fram så mycket information ur både högdagrar och lågdagrar, något som självklart bara går att locka fram ur en RAW-fil. 

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 23/4,0 R LM WR, 1/60s, f/16 och ISO 100. 

Se bilden i full upplösning >> 

Bilderna i X-files ska allmänt inte betraktas som testbilder då de ofta är redigerade och många gånger på sätt som leder till ökat brus. Dessa bilder är mer för inspiration och allmänt bildintresse. 

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >> 

/Thomas