X-files: Mauna Kea

Med tanke på att jag ser ner på molnen så är jag rätt högt upp här...

Bilden är tagen från Mauna Kea från den punkt där man tyvärr inte får ta hyrbil högre upp. I bakgrunden ser du Mauna Loa sticka upp ur molnen. Mauna Kea når 4207 över havsytan och 10203 meter över havsbotten. Jag står på ungefär 3000 meters höjd. Mauna Loa når 4170 meter över havet. Hela bergssidan är full av småkratrar liknande som den du ser i förgrunden på denna bild. Jag och den andre mannen i vårt sällskap var helt överens att vi skulle gå ut i de shorts och t-shirt som vi hade på oss. Det stod nämligen en japansk familj i närheten iklädda dunjackor, halsdukar, mössor och handskar. Det var ju ändå +10 grader Celsius så det var ju inte ens kallt. Inte för en norrlänning och en finne i alla fall. Det blev ett roligt minne för oss. Oj, så de tittade på oss, hahaha...

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 32-64/4,0 R LM WR, 32mm, 1/60s, f/16 och ISO 400.

Klicka här för att se större bild >>

Bilderna i X-files ska allmänt inte betraktas som testbilder då de ofta är redigerade och många gånger på sätt som leder till ökat brus. Dessa bilder är mer för inspiration och allmänt bildintresse. 

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas

/Thomas