• Ettkommafyrafemtio

  Vi testar många kameror i verkligheten just nu.

  Jag utvärderar Nikon D800E nu och en fråga som uppstod var om Nikon 50/1,4 verkligen duger till den upplösningen och svaret blir både ja och nej.

  Jag tog helt enkelt och testade den optiken mot Sigmas och även mot referensen Leica Summilux.

  Gå till testen 50/1,4 >>


  Jag byggde också på testen av bokeh med Nikon och Sigma 50/1,4, där Sigma visade sig ha en riktigt fin bokeh...

  Gå till testen av bokeh >>

  /Thomas

 • Testa D800!

  Är du sugen på att få testa en Nikon D800? Du är hjärtligt välkommen in till oss för att testa Nikon D4, D800, D700, Panasonic GX1, Canon EOS 5D Mark III m.fl. för att se vad de kan prestera. Boka en tid via pro@cyberphoto.se så ordnar vi det!

  Jag testade Nikon D800 lite mera i lördags då jag fotograferade en hoj som Northbike här i Umeå har, Honda CB1000R. Man blir som inte van med den upplösning som finns i bildfilerna, man blir paff om och om igen när man jobbar med dessa. Jag stormtrivs med D800 så den är högst på min drömlista just nu. Även CB1000R är högt upp på listan eftersom man får en mycket funktionell och lätthanterlig hoj med mycket pulver och ett häftigt utseende. Den ser argare och elakare ut än den är, men det är bättre än tvärtom så Honda kan sin sak.

  Honda CB1000R får Toppklass och det får även D800. Komplettera hojen med en öppen pipa och D800 med ett 70-200 VR II så är drömlistan tom igen...

  /Tobias

 • Ljusa tider!

  JVC är ett varumärke som hamnat lite i skymundan men kolla in årets videokameror där flera modeller är riktigt, riktigt vassa! Vi har testat nyheterna och en som sticker ut är GZ-X700 med många nyheter. Och priset. Faktiskt galet lågt.

  Ta ett djupt andetag för nu kommer det massor av information - men det är värt att läsa. Det är Full HD (1080p 50p), dubbla format (AVCHD och SD), du kan ladda ner en app till din iPhone, iPad eller Android och övervaka ditt hem, det är nämligen inbyggd Wi-Fi. Ljusstyrkan är F1.2 i vidvinkel, bakgrundsbelyst CMOS-sensor, optisk bildstabilisering, 10 Mpixel för stillbilder, 18x optisk zoom, HDMI, 3 tum display (touch) och mycket mera...

  Om du orkade läsa igenom allt så märks det hur mycket du får för pengarna. Priset är 3990kr vilket är helt otroligt. Appen som man kan ladda ner är kostnadsfri och fungerar hur bra som helst, imponerande bra. Läs hela testet och beställ här: JVC GZ-VX700.

 • D800 vs. D800E

  Kanske den vanligaste frågan vi får idag. Vilken ska jag välja? Ett lyxproblem men ändå ett bekymmer för många. Vi hoppas att vi kan hjälpa till med vårt test av D800E och jämförelsebilderna där du själv kan studera skillnaden.

  Har du flera frågor så ringer eller mailar du oss. Allt finns under fliken TESTBILDER. Välkommen att höra av dig!

  Nikon D800E kamerahus

  /Tobias

 • Sjuttonochenhalv

  När jag skulle testa Voigtländers senaste optik, Nokton 17,5mm F 0,95 till Micro-4/3 så blev jag nyfiken på dess bokeh. För de som nu känner sig förvirrade kan jag kort förklara att bokeh är ursprungligen ett japanskt ord och det används för att beskriva en optiks förmåga att teckna oskärpa på ett snyggt och mjukt sätt.

  Denna bild är tagen på fri hand med Nokton 17,5mm på största bländaren 0,95. Bara lite lek med optiken och det var här jag blev nyfiken på hur bra dess bokeh är jämfört med andra objektiv. Så jag beslutade mig för att använda nästan samma motiv men med en hel del elaka reflexer...

  Voigtländer Nokton 17,5/0,95 >>

  Gå till testen av bokeh >>

  /Thomas

 • D700 - sista chansen!

  Nikons superpopulära D700 finns nu i lager och det kommer flera inom kort men sedan kommer det att vara svårt att få tag i flera. D800 har tagit över men ännu har D700 unika styrkor och inte minst sagt är priset fördelaktigt...

  Om du skaffar paketet PDK1 till din D700 så presterar den 8 bilder per sekund med autofokus och du får en batteritid utöver det vanliga. Bildkvalitén kan man inte säga något ont om och jag har personligen använt D700 för tusentals bilder och det finns ingen kamera som jag gillat så mycket som just D700. Smidigare än D3 och D3s, möjlighet till hög hastighet och en ergonomi som passar mig.

  Vänta inte för länge om du funderar på en D700 - det återstår inte många chanser.

  Du kan läsa mer och beställa här: Nikon D700

  Bilden tagen med Nikon D700 vid en bilträff i Umeå sommaren 2011.

 • Österut

  Ett resmål som inte ligger så långt ifrån oss och där det finns billiga alternativ att resa på är Finland. Vår östra grannland som skiljer sig på många sätt från oss och våra västra och södra bröder. Hans Hedström bjuder på bilder och en story.

  Så här skriver Hans: Ett kanske för nära och därför ofta förbisettt resmål - Helsingfors! Klarar man bara båtresan utan att baren lutar för mycket så finns det en fascinerande stad framför fötterna dagen efter. Uspenskikatedralen med sin interiör. En stil vi inte har mycket av i Sverige! Kauppahalli med sina delikatesser uppradade...Det är ett resmål som erbjuder mycket för fotografen tycker jag. Utrustningen var till dessa bilder en Samsung EX-1, en utmärkt resekamrat! • Restips Weekend

  Ett inlägg så här på söndag eftermiddag med ett härligt resetips! Italien verkar populärt och en härlig bild har ramlat in från Eva Liedgren. Fortsätt att skicka in era restips så kommer flera under veckan i Bloggen.

  Så här skriver Eva: Mitt tips får också bli Italien. Kommer precis från en veckas golfsemester i norra Italien, närmare bestämt runt sjöarna Lago Maggiore och Lago Orta. Alldeles otroligt, fantastiskt vackert! Eftersom syftet med resan primärt var golf så hade jag endast med mig den lille, nämligen min Canon G11. En trogen följeslagare, ständigt med i golfbagen. Bilden är tagen från en golfbana: Utsikt från Golf Des Iles Borromées och från golf Bogogno upp mot Monte Rosa. Denna del av Italien rekommenderas varmt ... både för foto och golf!

  Trevlig söndag kväll!

 • Restips!

  Tommy Kuusisto har skickat in härliga bilder från Prag, en stad som verkligen är värd att besökas. Alla ni som skickar in, tack så hemskt mycket och fortsätt att skicka in era härliga restips!

  Så här skriver Tommy: Nyss hemkommen från en underbar weekend i Prag, så kan jag inte annat än att rekommendera denna fantastiska stad som har en härlig atmosfär och en mysig öststatskänsla utan att vara det minsta grå och trist. Fantastiska byggnader och för en gatufotograf, ett riktigt paradis. Glöm inte ett besök på Leica-galleriet med fotoutställning och mängder av fotoböcker till fina priser. Skickar med ett par bilder från våran fina resa...

  Tack än en gång!

 • Nyhet! Samsung NX

  Samsung NX200 har visat sig vara en riktigt bra systemkamera och den har vunnit priser och utmärkelser på flera håll senaste tiden. 20 Mpixel, Full HD filmning och ett stort ISO-omfång har varit en del av receptet. Men nu kommer det som moderniserar marknaden. Wi-Fi.

  Tre nya modeller kommer nu. NX20, NX210 och NX1000. NX210 ersätter nuvarande NX200 men de kommer att finnas parallellt under en tid. NX20 ersätter NX10 och NX1000 blir nyheten som är steget upp från kompakter är det tänkt. Alla utrustade med samma sensor som i NX200.

  Kom ihåg ordet SMART. Samsung använder det ordet i flera kategorier för att visa hur användarvänligt deras system är. Det nya med Wi-Fi är att du kan föra över dina bilder direkt till Facebook från kameran. Du behöver ingen telefon eller dator på vägen. Otroligt smidigt och det är precis vad som behövdes för att det ska kännas smidigt. Vi kommer att testa inom kort!

  Samsung är på jakt efter dig och mig. Vi som gillar fotografering men är öppna för det nya och ser man till bildkvalité så levererar Samsung redan nu med NX200 riktigt bra bilder. Samsung har lyckats med mobiltelefoni och i synnerhet med TV och ljud. När är de lika stora på foto?

  TIPS!
  Du kan redan nu ladda ner appen NX System till din Android och iPhone och lära dig allt om systemet och där finns både guider, filmer och massor av annat roligt material!

 • Restips

  Tack för alla restips - fortsätt gärna att skicka in dessa! Vi börjar med andra sidan jorden, så exotiskt som möjligt! Vi följer med Viktor Sandén till Australien, vilket ställe det verkat att vara...

  Så här skriver Viktor: Vill man uppleva fina vyer, färger och varma vindar är Australien något som jag (varmt) skulle rekommendera! Kanske lite lång resa dit, men vad gör man inte för fotograferandets ädla konst? Bilden på fyren är fotad i Wollongong, en timma söder ut med bil från Sydney. De två fyrverkerierna är från nyårsafton vid Harbour bridge, ett fantastiskt spektakel att fotografera (och framför allt, uppleva).

  Tack för ditt bidrag!

 • Italien!

  Till våren är det många som blir sugna på att resa och Italien är ett resmål som attraherar många. Om man vill fotografera på sin semester så är mina tips att åka till norra Italien eller till Island.

  Där Alperna möter låglandet finns det stora kontraster och inom någon timmes bilresa finns flera stora orter som Venedig, Verona, Milano osv. Bilden ovan är tagen vid sjön Garda och man ser en regatta där nere, ett par kilometer ner. Just kombinationen av sjöar, berg, dalar och en miljö med vingårdar och olivlundar är något man inte ska ha missat.

  Har du något bra tips om man vill utgå från att man vill fotografera? Skicka gärna ett mail, bilder och skriv en kommentar. Använd mailadress BLOGG@CYBERPHOTO.SE för att skicka in ditt bidrag. Allt som publiceras premieras.

  /Tobias

 • Nyhet! Nikon D3200

  Ännu en ny kamera på marknaden som spontant skapar en del habegär och nya specifikationer i sin prisklass är Nikon D3200. Är det verkligen en efterföljare till D3100 eller är det en storebror? Bilden klarna sakta...

  Vad sägs om följande: 24,2 Mpixel CMOS sensor, förbättrad filmning i 1080p med klart förbättrade bildegenskaper i höga ISO, ISO-omfång på 100-6400 (expanderbart till 12800) och möjlighet till WiFi, extern mikrofon och mycket mera. För att vara i instegsklassen där D3100 har huserat så har D3200 mycket vassa specifikationer. Blir du nyfiken? Det kommer mera information inom kort och du kan boka din kamera redan nu, följ länkarna:

  Nikon D3200 kamerahus
  Nikon D3200 + AF-S DX 18-55/3,5-5,6G VR
  Nikon D3200 + AF-S DX 18-105/3,5-5,6 G ED VR

 • Nyhet! Tuffing!

  Nu har Hähnel släppt en Tuff produkt - Tuff TTL till Canon. En trådlös blixtstyrning som har en räckvidd på upp till 200 meter och som också tål lite tuffare tag. Är det något för dig? Kolla in priset...

  För 1390kr så får du både sändare och mottagare till till Canon. Den fungerar till flertalet professionella och semiprofessionella kamerahus. Kolla in nya Tuff TTL och läs mera om tekniken via länken nedan. Se till att beställa i tid - det blir ett begränsat antal i början.

  Läs mera & beställ här

 • Vinnare!

  Vår påsktävling är avgjord! Vinnare blev Maria Emitslöf som skickade in den här bilden. Visst är det lite av en illusion? Vårhimmel och dessutom fjädrar som får symbolisera både fåglarnas återkomst och påsken så klart.

  Grattis Maria som vinner ett stort paket med godis i påskens anda! Tack för alla andra bidrag och bilder!

  /Alla på CyberPhoto

 • Vår & påsk

  Har du tagit några härliga bilder i helgen? Skicka gärna in en bra bild så kan du bli premierad vid publicering! Viyaan Phorat har skickat in sina vårbilder och det är vi mycket glada för!

  Påskens bilder har nu sorterats och en vinnare till påskägget presenteras i Bloggen imorgon - håll tummarna!!!

 • Panasonic? Se hit!

  Har du en Panasonic videokamera? Vi har några tillbehör som gör det lättare att vara kreativ med din kamera - till RUSKIGT låga priser. 3D-konverter och en vidvinkel-konverter för endast 499kr per produkt!

  3D-konvertern ger dig möjlighet att filma i 3D med din kamera och resultat blir tokhäftigt! Kolla in via länken nedan vilka kameror som stöder funktionen 3D. Har du en av de kameror så FÅR du inte missa detta erbjudande. Det är ett mycket begränsat antal. Prissänkt från 2990kr till 499kr. Ja, det är sant.

  Vidvinkel-konvertern har vi desto fler utav i lager och priset är mycket bra även på denna. Du betalar 499kr istället för tidigare 1490kr och denna fungerar till desto fler av Panasonics videokameror. Optiskt riktigt vass och ger en precis lagom vidvinkel för actionsport.

  Vi på CyberPhoto önskar alla Blogg-läsare en mycket trevlig helg!

  Panasonic VW-CLT1E-H 3D-konverter
  Panasonic VW-WE08HE-K Vidvinkelkonverter
 • Nyhet! Canon EOS 1D C

  Nu lanserar Canon ytterligare en kamera med fokus på filmning. Det som startade för så lite som 3 år sen med EOS 5D Mark II som trend fortsätter nu med den riktigt vassa EOS 1D C. Det här är en dröm för filmaren.

  Så här skriver Canon: Canon, marknadsledare inom digital bild, lanserar idag EOS-1D C, en digital systemkamera med inriktning på TV- och filmproduktion. EOS-1D C levererar högkvalitativ video, har avancerade prestanda i svagt ljus och dynamiskt omfång med biokänsla. Den är kompakt, väger lite och hanterar videoinspelning med upplösning 4k (4096 x 2160 pixlar) och 4:2:2‑färgsampling. EOS-1D C ger videoproffsen ännu större kreativa möjligheter.

  Rekommenderat pris är inte satt ännu men ett riktpris blir ca 10 000€. Leveranser påbörjas Oktober 2012.

 • Nikon D4 & Rakkejaur

  Vår egen Robin var i helgen i Rakkejaur utanför Glommersträsk (ja, det heter så!) och testade Nikon D4. Renar, skotrar och renskötare i full action är en utmaning för en kamera. När autofokusen i D4 är av världsklass så blir det aningens lättare.

  När man ser bilderna inser man att det kan vara dumt att hålla för hög hastighet och möta en hel skock med renar...det slutar inte bra!

 • Gäddan!

  Om du är det minsta fiske-intresserad så ta en titt på vår sida för Fiske & Jakt som du hittar under den gröna fliken här ovanför. Där finns massor av prylar för dig som är friluftsmänniska, fiskare eller jägare. En produkt som är mycket populär är Bear Grylls serie med multiverktyg och överlevnadskit.

  Bilden ovan är tagen av Ralph Lindberg på bilträffen Wheels i Umeå 2011. Något för fiskaren?

  Gerber Bear Grylls Compact Tool

 • 70-200

  Ett 70-200mm objektiv är inget man vill vara utan om man en gång har köpt ett. Håller du med? Just därför har vi många varianter på lager och dessutom kampanj på några varianter.

  Nikons 70-200mm F2.8 VR II kommer att prishöjas inom kort så se till att beställa nu för att få dagens pris. Detta pga en prishöjning från Nikon. Vi har ett begränsat antal objektiv till dagens pris så ring eller beställ redan nu!

  Har du Canon? Om du ringer och beställer så får du 1000kr rabatt på Canons 70-200 F4L och 2000kr rabatt på Canons 70-200 F4L IS. Rabatterna gäller ett begränsat antal objektiv. Även på Canon pågår prisändringar men missa inte att du även får cashback från Canon på dessa objektiv. Läs mera via länkarna nedan.

  Sigma 70-200 F2.8 med stabilisering erhåller du för endast 8990kr just nu. Det är ett mycket bra pris för en mycket fin optik. Ring oss så kan du beställa till det priset redan nu. Objektivet är snabbt i autofokusen och ljusstyrka samt stabilisering för dessa pengar är ett kap! Klarar du dig utan stabilisering och vill ha något skarpare på full öppning så erbjuder vi även Tamrons 70-200. den gör ett gästspel på marknaden nu under vårkanten. Begränsat antal.

  Läs mera och bestäm dig för ditt val av 70-200!

  Nikon AF-S 70-200/2,8G IF-ED VR II
  Canon EF 70-200/4,0 L USM
  Canon EF 70-200/4,0L IS USM
  Sigma EX 70-200/2,8 APO DG HSM OS till Canon AF
  Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro till Canon AF

  Sigma & Tamron finns även till Nikon, Sony och Pentax. Bilden tagen med Nikon D700 & Nikon 70-200 VR II F2.8 i Umeå.

 • Påsktävlingen!

  Nu sitter vi och går igenom alla bilder som kommit in till oss! Tack så hemskt mycket! Vinnaren presenteras här i Bloggen. Under tiden kan ni njuta av fölet som Caroline Dahlén har fotograferat.

  Tack än en gång för alla bidrag, fantastiskt roligt att sitta och kolla igenom dessa.

 • Ferrari!

  Måste visa ännu en av Dejans underbara bilder - en Ferrari 458. En av de mest prisade bilarna någonsin i en bild som kanske mera påminner om ett högupplöst TV-spel än ett fotografi. I vilket fall, härligt och vårigt!

  Fotograf: Dejan Sokolovski

 • Glad påsk!

  Vi vill önska er bloggläsare en riktigt Glad Påsk!

  Jag tänkte skriva nåt vettigt men det lät så tråkigt så jag körde det genom google translate några varv och genast blev det mycket roligare att läsa:

  Om du lämnar eller inte kommer att fungera, och solpanelerna av färg, vad?

  Det finns människor som inte har snö, det är bara en gratis nedladdning. Erbjudandet Umeå.

  Social klart hjärnan skotertur sig är den sista bilden, motion, städning, bostäder renovering vända air soft gun åtminstone möjligt att lägga till moderkortet hade skidor fått en hel del olika svar här var jag på jobbet.

  Glad Påsk!

  / Thomas + Cyberphoto medarbetare


  Vill du läsa den tråkigare originaltexten så såg den ut så här:

  Ledighet, färgade fjädrar och sol, vad kan gå fel?

  Är det någon som saknar snö, så är det bara att hämta gratis. Umeå bjuder.

  Själva ska vi ta sista skoterturen, måla, träna, städa förråd, renovera hus, rensa hjärnan, skruva softairgun, sätta golvlister, så lite som möjligt, umgås, åka skidor, ja, det var väldigt varierande svar här på jobbet som jag fick.

  Glad Påsk!

  /Thomas + Personalen på CyberPhoto

 • Fujifilm + Leica

  Det finns ett intresse att sätta Leica-M optik på Fujifilm X-Pro 1. Det gick sådär.

  Jag visste redan före denna test att Leica M-optik trivs bäst på Leica M9. Jag visste också att andra haft problem med kantskärpan med Leica M-optik på sensorn i Fujifilm X-Pro 1. Kort kan jag säga att tele, 90mm, var inga större problem. På 50mm fanns märkbara problem och på vidvinkel, 28mm, inte bra.

  Att sätta Leica M optik på Panasonic Lumix fungerar däremot riktigt bra.

  Vill du läsa mer möjliga och omöjliga adaptertester vi gjort, klicka här >>

  Till adaptern >>

  /Thomas

 • Tur-kameran

  Idag lanseras Panasonic Lumix GF5

  Låt mig ge lite bakgrund först: Föregångaren GF3 är en otroligt liten och smidig spegelfri systemkamera som kan leverera mycket bra bilder. Självklart har den RAW-format. Eftersom det är en Micro-4/3-fattning på kameran så kan du hänga på nästan vilket objektiv som helst via adapter. Vanligast är Leica-M av förklarliga skäl, små och fantastiska objektiv.

  På bilden ser du ett Nikon 300/2,8 på en Panasonic GF3. Det ser absurt ut, men är inte så dum idé. Om jag vill ha stort tele till Micro 4/3 så blir detta en 600/2,8 samt att jag kan filma i full HD. Funkar klockrent! Bilden är tagen med Panasonic GH2 + Leica Summilux-M 50/1,4 och då på full öppning, 1,4.

  Varför GF5? Varför inte en GF4 först? Av samma anledning som Panasonic LX3 ersattes av LX5 och inte LX4. Det är så att det japanska ordet för fyra och för död låter lika, så därför undviker man helst otursnumret 4.

  GF5 lär på sikt ersätta GF3 då de är så pass lika. Det som i huvudsak skiljer är en ny sensor som har ett ännu bättre signal-brusförhållande, vilket medger ett högsta ISO på 12800. Den har förbättrad bildskärm, förbättrat grepp, förbättrad meny, förbättrad filmning, fler yttre kontroller och snabbare autofokus.

  Leveransstart i juni och det har lett till att vi kan nu har en hel del smått galna erbjudanden på GF3. Vad sägs om GF3 + 25mm pancake + Adobe Lightroom för endast 3490kr? Bara optiken kostar 3890kr lös!

  Panasonic Lumix GF5 kommer att finnas i svart, vit och röd.

  Panasonic Lumix DMC-GF5

  /Thomas

 • Gluggen

  Glöm inte bort objektiven när du ska byta upp dig eller utöka din fotoutrustning.

  Jag kan inte prata om objektiv utan att först nämna Leica. Resultaten talar för sig själva. Gå in och titta på de testbilder vi tagit med de olika Leica-M-objektiven. Jag vill påstå att de objektiven är världens bästa. Så då fick jag det sagt... ja, det finns många andra bra objektiv också... BÅDE från Canon och Nikon... det är de två lägren som dividerar mest om vilket märke som är bäst...

  Om du vill uppgradera din fotoutrustning så är det en bra idé att börja med objektiven. Har du ett vanligt 18-55/3,5-5,6 som ingick i paketet när du köpte kameran, så kan ett fast 50mm vara intressant. Det ger mycket bättre bildkvalitet och är mycket ljusstarkare. Ett annat alternativ kan vara t ex ett 17-50/2,8. Håller ljusstyrkan hela zoomomfånget och är dessutom ljusstarkare, men största poängen är att det är en bättre optisk konstruktion.

  Byter du upp dig till en kamera med högre upplösning så gäller det att dina objektiv också klarar av att återge den högre upplösningen.

  1. Det är den som håller i kameran som gör den största skillnaden
  2. Det är optiken som rent tekniskt gör den största skillnaden
  3. Först på tredje plats kommer kamerahuset in

  Något att fundera på...

  Bilden ovanför är tagen med en Leica M9 + Summarit-M 75/2,5, du hittar bilden i full upplösning på testen om just den optiken.

  /Thomas

 • Mera vår!

  Här kommer flera vårbilder som har skickats in. Vem blir inte sugen att värma på lite varmkorv en fin vårdag i vårsolen och bara njuta? Jonas Johansson har skickat in en häftig bild på just detta. Det är våren för honom.

  Vad är våren för dig? Skicka in ditt bidrag till oss så att vi får se och även dela med oss i Bloggen!
  Bakgrundsbilden är inskickad av Olof Granberg. • Vårbilder!

  Tack för alla bidrag till vårtävlingen - fortsätt att skicka in mera! Här ser du två härliga vårbilder som är inskickade av Mattias Munkstedt och Johan Jönsson. Påskgodis kommer på posten, GRATTIS!

  Skicka ditt bidrag till BLOGG@CYBERPHOTO.SE.

 • Aventador

  Fotografen Dejan Sokolovski skickade lite bilder nu när våren knackar på dörren. För oss som gillar bilar och motorcyklar så är våren extra välkommen. Dejans bilder är fantastiska och de ska bli ännu vassare när hans nya Nikon D800 kommer.

  Njut av bilden, Lamborghini Aventador. Fotograf: Dejan Sokolovski.

 • Nyhet! Canon EOS 60Da

  Idag lanserar Canon en spännande produkt - i alla fall för en viss genre, nämligen astrofotograferna. Grunden är en EOS 60D men den är modifierad för att passa just astrofotografering. För er som minns så fanns det tidigare en EOS 20Da som den här efterträder.

  Så här skriver Canon: Att fotografera astronomiska objekt är populärt – och särskilt då diffusa nebulosor. Men de avger infraröd energi, som konventionella digitala systemkameror inte kan fånga på rätt sätt på grund av IR-filtret. EOS 60Da har fått ett modifierat IR-filter. I jämförelse med den sensor som finns i EOS 60D kan 3 ggr fler Hα-linjer (hyrogen-alfa) passera igenom filtret. Astrofotografer kan då fånga de röda färgerna i fenomen som diffusa nebulosor och uppnå imponerande resultat-

  Mera information följer. Rek.pris 13990kr.

 • Påsk & skoj!

  Varje dag denna vecka går det iväg en extra låda med påskgodis till en vinnare - och det är inte lite godis heller! Så om du har en order på väg så håll tummarna, helgen kanske är räddad! Om du vill hälsa på oss - gör det så bjuder vi på godis i Lagershopen, extra mycket och extra gott hela veckan!

  Vi kör en liten tävling också - där du kan vinna ett påskägg med flera kilo godis! Skicka in en bild på temat VÅREN så är du med och kan vinna påskägget. Tävlingen pågår hela påskveckan och du skickar in ditt bidrag i form av en JPG-fil till BLOGG@CYBERPHOTO.SE.
  Beslut kan ej överklagas.

  Du kanska har en härlig MC-bild? Dags att lägga i båten eller en macro-bild på nyuppstigna blomster? Allt som har med VÅREN att göra är välkommet till vår tävling. Bidrag presenteras i Bloggen under veckan och premieras med ett mindre påskpaket så skriv namn & adress.

  Lycka till!