Nyhet: Nikon Nikkor Z DX 24/1,7

Nyhet

Nikon lanserar sitt första fasta objektiv till deras spegellösa DX-kameror!

Med en vikt på endast 135 gram är Nikkor Z DX 24/1.7 en mycket kompakt och behändig fast optik som passar utmärkt till en rad olika typer av motiv. Brännvidden på 24 mm motsvarar ungefär 36 mm på en fullformat vilket är en oerhört populär brännvidd för bland annat gatu- och resefotografi samt porträtt och landskap. Närgränsen har Nikon fått ner till ynka 18 cm vilket innebär att du kan komma riktigt nära ditt motiv.

Den stora bländaren på f/1,7 tillåter dig att sänka ISO, få kortare slutartider och öka separationen mellan motiv och bakgrund. Nikon berättar att detta objektiv även är anpassat för videoinspelning med minimerad fokusandning samt snabb och tyst autofokusering.

Förväntad leveransstart för Nikkor Z DX 24/1,7 är redan i mitten av Juni.

Läs mer och beställ här: Nikon Nikkor Z DX 24/1,7

NikonNikkorZDX2417_blogg3.jpg