Bloggpost

2023-03-18

X-files: Blåvinge

Veckans X-files är inskickad av Henrik Larsson.

Henrik: Jag var nere i västmanland för att fota insekter när jag hittade en fjäril, närmare bestämt en blåvinge vilande på en överblommad maskros. Här i dalarna är det mer berg som blockar solljuset men i västmanland är det mer platt så att få solen bakom det man fotar är mycket lättare.

Tack vare kort skärpedjup så kan man bara ana eken i bakgrunden och få fjärilen skarp. Minuten efter så kom ett gäng kossor brakande genom hagen med siktet inställt på mig. Jag såg dom på avstånd men tog ändå chansen att sätta upp stativet. Det hela slutade med att jag rafsade ihop allt jag hade och la benen på ryggen. Närgånga kor på några hundra kg är inget jag vill gå i närkamp med.

Klicka här för större bild >>

Bilden är tagen med Canon EOS 5D Mark III


Skicka in din bild och "vinn" en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design!

Har du en egen bild du skulle vilja visa upp här i X-files? Om så är fallet får du gärna maila in den till blogg@cyberphoto.se. Den kan vara tagen med precis vilken kamera som helst.

Berätta gärna lite kort om bilden och vilken kamera den är tagen med. Den måste vara på minst 1200 pixlar bred. Bifoga filen i mailet. Alla publicerade bilder premieras med en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design.

Många ser nog fram emot att få se just din bild!