Test

2023-03-14

Test: Samyang V-AF 75 T1,9 FE

Samyangs videofokuserade objektiv-serie V-AF fortsätter att leverera!

Samyang ​V-AF objektiven fungerar utmärkt för all användningsområden för rörlig bild. För dig som vloggar, är filmstudent eller äger ett litet produktionsbolag. Ljusstarka och uniforma cineobjektiv med autofokus är perfekt för att göra inspelning smidigare och minimera efterbehandlingen.

Mats: Redan på största bländaröppning f/1,8 är skärpan mycket bra till stor del av bilden, och som skarpast från kant till kant blir det redan på f/4. Mycket bra skärpa och bäst hittills i V-AF serien. Det är som väntat inte helt fritt från kromatisk aberration, vinjettering och distorsion. De håller sig på normala nivåer och ungefär vad man kan förvänta sig i denna pris- och prestandaklass, och de är inga som helst problem att korrigera i efterhand.

Ljusstyrkan 1,9 anges med beteckningen T istället för F, som annars alltid anges för objektiv till stillbildskameror. T-värdet är ett korrigerat värde på ljusstyrkan där man tar hänsyn till de ljusförluster som finns i objektivet.

Bilderna tagna med en Sony A7R IV i RAW och konverterade till JPEG i Capture One.

Läs hela testet här: Samyang V-AF 75 T1,9 FE

Fler bilder tagna med Samyang V-AF 75 T1,9 FE hittar du här ->>