Test: OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 90/3,5 Macro IS PRO

Test

En mycket gemytlig makrooptik för Micro 4/3-kameror!

OM Systems 90mm makrooptik i deras PRO-serie med ljusstyrka f/3,5 och inbyggd stabilisering. Med en närgräns på endast 22 cm i makroläget och en avbildningsskala på 2:1 kommer du väldigt nära ditt motiv och kan ta extremt närgångna makrobilder.

Redan på f/3,5 är skärpan mycket bra över hela bilden, och nedbländad till f/5,6 ökar skärpan ytterligare ett snäpp från hörn till hörn. Diffraktionen är också lägre än vad det brukar vara med M.4/3-objektiv på f/11-f/16. Autofokusen drivs av en stegmotor som jag skulle vilja påstå med dagens mått inte är den snabbaste jag upplevt, men den sätter fokus stor exakthet så länge motivet innehåller tillräckligt med kontraster.

Objektiv är också kompatibelt med Olympus telekonvertrar MC-14 och MC-20, och med 2x-konvertern blir minsta fotograferbara yta som fyller upp hela sensorbilden endast 3,3 x 4,3mm, dvs en avbildningsskala på 4:1. Vilket motsvarar hela 8:1 på en kamera med fullformatssensor.

Läs hela testet här: OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 90/3,5 Macro IS PRO

Fler bilder tagna med OM SYSTEM ED 90mm f/3,5 Macro IS PRO hittar du här ->>