Test: FE 20-70/4 G

Test

Nu kan du läsa vårt test på Sonys nya kompakta normalzoom.

Sony FE 20-70mm f/4 G är en kompakt normalzoom med ett större zoomomfång än vanligt som går från 20mm ultravidvinkel upp till kort tele på 70mm. Vilket gör den till en mycket mångsidig optik som fungerar bra till allt från vida landskapsbilder till porträttfoto.

Mats: Autofokusen jobbar mycket tyst, snabbt och exakt tack vare sina två två linjära XD-motorer. Optiken ger relativt låga förändringar av focus shift vid zoomning (parfokal) och focus breathing vid fokusering.

Sony FE 20-70mm f/4 G levererar mycket bra skärpa genom hela zoomomfånget redan på f/4 och till stor del av bilden. Nedbländad 1-3 steg  ökar skärpan framförallt i kanter och hörn beroende på brännvidd och fokusavstånd. Kromatisk aberration går att hitta i känsliga fall, och förekommer lite mer på 20mm än 70mm, men i det stora hela försumbart. En svag vinjettering kan märkas på f/4, som i vanlig ordning avtar vid nedbländning och i princip borta omkring f/8.

Läs hela testet här: FE 20-70/4 G för E-fattning (fullformat)

Fler bilder tagna med Sony FE 20-70mm f/4 G hittar du här ->>