Nyhet

2023-03-20

Nyhet: Zhiyun Molus X100 och G60

Superkomptakta LED-belysningar på 100W och 60W under 400 gram!

Zhiyun är ett välkänt varumärke bland filmskapare och videokreatörer framförallt för sina innovativa gimbals men idag är det deras belysningsutbud som får utökning med en ny serie LED-lampor för professionella innehållsskapare.

Den nya Molus-serien är en ultrakompakt och bärbar serie som är utformad för att fungera lika bra i alla situationer, oavsett om du är en del av ett litet kreativt team, frilansare eller amatörvideograf.

ZhiyunNyhetLED_blogg2.jpg

MOLUS G60 är har en storlek jämförbar med en Rubiks kub och är ultraportabel med sina 300g, men producerar ändå upp till 60W vid maximal effekt. Den ger ett flexibelt CCT-område på 2700K - 6500K som enkelt kan justeras via bluetooth eller med en inbyggd ljusstyrningskontroll på baksidan. Ett CRI på ≥96 och ett TLCI-index (Television Light Consistency Index) på ≥97 säkerställer en korrekt färgåtergivning. För ökad bekvämlighet kan G60 strömförsörjas antingen med en strömadapter eller med USB-C.

Läs mer och beställ här: Zhiyun Molus G60Zhiyun Molus G60 Combo

ZhiyunNyhetLED_blogg3.jpg

MOLUS X100 är storebror med en vikt på bara 385g och kan ge 100W maximal effekt. X100:s CCT-värde sträcker sig från 2700K-6500K med en CRI≥95 och TLCI≥97. Innehållsskapare som är på språng kan minimera dödtid med tre sätt att driva belysningen, antingen genom att välja mellan ett batterigrepp, en DC-adapter eller en 100W PD-snabbladdning.

Även X100 kan enkelt justera ljusets färgtemperatur och ljusstyrka för att få önskad effekt antingen via bluetooth eller med inbyggda mekaniska styrreglage. När Music Mode är aktiverat kan blixteffekter utlösas av ljud. Till exempel, en blixteffekt som simulerar skottlossning eller som ändras i takt med musiken.

Läs mer och beställ här: Zhiyun Molus X100Zhiyun Molus X100 Combo | Zhiyun Molus X100 Pro

Båda LED-lamporna har Zhiyuns nya DynaVort-kylsystem. Ett nytt innovativt kylsystem som består av ett gyroskop och en FOC-fläkt för att förhindra överhettning. Tekniken bygger på en algoritm för flödesdynamik som avsevärt ökar kylningseffektiviteten genom en intelligent kontroll av luftflödet. Detta innebär att innehållsskapare får en ultrakompakt LED-lampa, redo för fotografering i farten, med 100 % jämn belysning utan flimmer.

Den nya ZY Vega-appen gör det möjligt att styra både X100 och G60. Med den här appen har innehållsskapare fullständig kontroll över sin belysning, inklusive möjligheten att fullt ut justera enskilda lampor och gruppera flera lampor tillsammans.

Lamporna finns i flera olika paket beroende på fotograferingssituationen och har Zhiyuns eget ZY-fäste för att fästa ljusmodifierare. En adapter för Bowens fäste finns också tillgänglig.

LED-belysningarna kommer att börja levereras redan i slutet av mars 2023.

ZhiyunNyhetLED_blogg1.jpg