Bloggpost

2023-03-30

Ny firmware till Canon EOS R3 & R5

400 MP-foton och smartare autofokus tackar man inte nej till!

Canon har lanserat ny firmware till sina redan fenomenala kameror EOS R5 och EOS R3. Ladda ner nya mjukvaran från Canons hemsida eller använd appen Canon Camera Connect för att trådlöst uppdatera kameran med din smartphone.

Canon EOS R5 firmware 1.8.1

EOS R5 får den ny funktionen IBIS High resolution Shot, ett läge där kameran med hjälp av den inbyggda stabiliseringen tar 9 bilder som slås ihop till en 400 MP stor JPEG-fil. Men nya mjukvaran kan du nu även spara och ladda kommunikationsinställningar på minneskort för att smidigt dela dessa med andra kameror av samma modell.

Läs mer om alla nya funktioner och ladda ner mjukvaran här: EOS R5 - Canon Svenska

Canon EOS R3 firmware 1.4.0

EOS R3 får funktionen Registrera personprioritet som tillåter dig att förregistrera personer som kameran identifierar och spårar med prioritet. Du kan registrera upp till 10 ansikten och bestämma i vilken ordning dessa ska prioriteras om flera är i bild samtidigt vilket kan vara en mycket bra funktion för bröllops-, press- och sportfotografer.

Även funktionen Panoreringshjälp som när ett kompatibelt objektiv används för panorering av bilder tillämpas bildstabilisering och korrigering av oskarpa motiv under exponeringen. I Canons tester har detta gett samma mängd lyckade panoreringsbilder på 1/60 sekund med funktionen som 1/250 sekund utan funktionen vilket är en stor förbättring.

Läs mer om alla nya funktioner och ladda ner mjukvaran här: EOS R3 - Canon Svenska