Test

2023-02-09

Test: Samyang V-AF 24 T1,9 FE

Läs vårt test på Samyangs vidvinkel i nya V-AF-serien!

Samyang V-AF är en ny serie objektiv anpassade för videokreatörer där alla objektiv i serien har samma vikt och storlek så att det blir enkelt för filmaren att byta brännvidd utan att behöva balansera om gimbalen.

Mats: V-AF objektiven fungerar utmärkt för all användningsområden för rörlig bild. För dig som vloggar, är filmstudent eller äger ett litet produktionsbolag. Ljusstarka och uniforma cineobjektiv med autofokus är perfekt för att göra inspelning smidigare och minimera efterbehandlingen.

Redan på största bländaröppning f/1,8 är skärpan bra till relativt stor del av bilden, och som skarpast över hela bilden blir det runt f/5,6. Den optiska konstruktionen ser på pappret ut att vara exakt samma som i Samyang AF 24/1,8 FE, men bilderna som jag tog med denna V-AF-variant blev faktiskt skarpare överlag, vilket gäller på samtliga bländare. Exakt vad det beror på har jag inget konkret svar på i skrivande stund.

Lateral kromatisk aberration är förvånansvärt låg och i de flesta bilder som jag tog med detta objektiv behövdes ingen korrigering, vilket är ovanligt och mycket bra. Axial KA märks i princip bara på f/1,8 i bildytor utanför fokus (bokeh) i försumbar mängd.

Läs hela testet här: Samyang V-AF 24 T1,9 FE

Fler bilder tagna med Samyang V-AF 24 T1,9 FE hittar du här ->>