Nyhet

2023-02-08

Spännande nyheter från Canon!

Inte mindre än två nya systemkameror och lika många zoomobjektiv.

Canon EOS R8

Detta är Canons nya instegskamera för dig som vill kliva upp till fullformat. Trots att EOS R8 är en av Canons lägst prissatta kameror i EOS R-familjen så är specifikationerna ingenting man skojar bort. Sensorn är samma nyutvecklade 24.2 MP som vi hittar i den nyligen lanserade och mycket uppskattade Canon EOS R6 Mark II. Tillsammans med den snabba processorn får vi upp till 40 b/s seriebildstagning, obeskuren 4K 60p och 180p i FHD. Autofokussystemet Dual Pixel CMOS AF II är också lånat från EOS R6 Mark II vilket ger snabb och exakt fokusering på en rad olika motiv så som människor, diverse djur och fordon ner till -6.5 EV.

Canon EOS R8 är fullproppad med behändiga och kreativa funktioner som HDR-läge, fokusgaffling, panorama, false color, OVF assist, RAW burst mode och inbyggd funktion att agera webbkamera. Den elekroniska sökaren har en uppdateringsfrekvens på 120hz för att ge en mjuk och naturtrogen känsla. Allt detta och mer därtill får du i Canons lättaste fullformatskamera i EOS R-systemet som väger 461 gram.

Läs mer och beställ här: Canon EOS R8

Canon EOS R50

EOS R50 har en 24.2 MP APS-C-sensor som ger skarpa detaljerade stillbilder och spelar in 4K 30p-video översamplad från 6K. Automatisk sammanslagning av bilder direkt i kameran garanterar skärpa när du tar närbilder. Kameran har också reducerat digitalt brus, kontrollerad belysning vid fotografering på natten och mer kontrast där det dynamiska omfånget är stort.

Även EOS R50 har förgyllts med Canons nya autofokussystem Dual Pixel CMOS AF II upptäcker och spårar människor, djur och fordon för att snabbt få skärpa på motiven, även om de rör sig. Detta stöds av bildserietagning med 12 bilder per sekund via den elektroniska första slutarridån och den tysta elektroniska slutaren med 15 bilder per sekund. Allt för att du aldrig ska missa ett enda ögonblick.

Tack vare kompatibilitet med RF-objektiv och tillgång till hela EF- objektivserien via en adapter får du tillgång till ett stort utbud av objektiv. Från ultravidvinkel till supertelefoto, från flexibla zoomobjektiv till fasta objektiv – EOS R50 levererar genomgående resultat med konstnärligt uttryck.

Läs mer och beställ här: Canon EOS R50

RF 24-50/4.5-6.3 IS STM

RF 24-50/F4.5-6.3 IS STM är ett litet och lätt objektiv med brännvidd 24-50 mm – ett mycket bra val när man vill förbättra sina foto- och filmtekniker, särskilt för porträtt, interiörer och resor. Objektivet har bildstabilisering upp till 4,5 steg, som utökas till 7 steg när den används på en EOS R-kamera med inbyggd bildstabilisator. Det betyder att du kan spela in film och ta stillbilder i svaga ljusförhållanden utan att behöva använda stativ. Stegmotorn ger snabb och tyst fokusering och extra kontroll sker via en anpassningsbar objektivring, för att kunna växla mellan olika lägen och fotografera och spela in precis som yrkesproffsen. Med sin RF-fattning kan RF 24-50/F4.5-6.3 IS STM användas tillsammans med kamerorna i EOS R-serien och har stöd för många olika bildförbättringsfunktioner direkt i kameran, inklusive panorering i motivläge och korrigering av bildvinkelförändring i filmer.

Läs mer och beställ här: RF 24-50/4.5-6.3 IS STM

RF-S 55-210/5-7.1 IS STM

RF-S 55-210/5-7.1 IS STM är ett kompakt och flexibelt RF-zoomobjektiv, perfekt för att fotografera motiv som befinner sig på avstånd, eller för att skapa fördelaktiga porträtt med motivseparation. Objektivets bildstabilisering innebär att man kan ta skarpa foton även utan stativ och ett fokussystem med stegmotor skapar jämn och tyst autofokusering vilket är ett stort plus när man filmar. Zoomobjektivet är idealiskt för att ta bilder på bland annat resor, sportevenemang och djurliv och vänder sig till dig som vill experimentera med olika inställningar och bredda räckvidden. Zoomen är ett perfekt tillägg till EOS R50 och objektivet RF-S 18-45/4.5-6.3 IS STM.

Läs mer och beställ här: RF-S 55-210/5-7.1 IS STM