Nyhet

2023-02-07

Nikon lanserar två objektiv

En gedigen teleoptik i S-serien och ett vidvinkligt pannkaksobjektiv!

Om störst går först kan vi börja med att berätta om den efterlängtade Nikkor Z 85/1,2 S. Som namnet avslöjar handlar det om ett 85mm-objektiv i S-serien, anpassat för Nikons spegellösa kameror. S-serien är Nikons toppobjektiv designade för att leverera utomordentlig prestanda och bildkvalitet för professionella fotografer och entusiaster med mycket höga krav.

Användningen av ett ED-glaselement dämpar färgkanterna vid bokeh-kanterna, medan optimeringen av linskonstruktionen har möjliggjort stor och mjuk bokeh. Nikon berättar att objektivet också ger den enastående renderingsprestanda som krävs för att uttrycka texturerna i hud och hår vackert, vilket ytterligare utökar möjligheterna för användare att ta porträtt inom områden som bröllop och mode.

Nikon har infört ett multifokuseringssystem som ska ge Nikkor Z 85/1,2 S snabb och exakt AF-prestanda, även med det korta skärpedjupet vid maximal bländare f/1.2. Dessutom möjliggör integrationen av stegmotorer (STM) för mjuk och tyst fokusering, vilket gör det möjligt för användare att bättre koncentrera sig på att ta stillbilder och spela in video utan oro för oönskade driftsljud, särskilt användbart vid evenemang som bröllop.

Utmärkande egenskaper:

 • 85mm teleoptik till Nikon Z-fattning
 • Ljusstyrka f/1,2
 • Närgräns: 0,85m
 • Multifokuseringssystem
 • 11st rundade bländarlameller
 • Väderskyddad konstruktion
 • Filterdiameter: 82mm
 • Vikt: Ca 1160 gram

Leveransstart för Nikkor Z 85/1,2 S förväntas närmare slutet av mars detta år.

Läs mer och beställ här: Nikkor Z 85/1,2 S

Nikon lanserar även pannkaksobjektivet Nikkor Z 26/2. Med en total längd på cirka 23,5 mm och en vikt på cirka 125 g är Nikkor Z 26/2,8 det tunnaste AF-objektivet för spegellösa fullformatskameror och det lättaste NIKKOR Z-objektivet. Den kan enkelt förvaras i en handväska eller liten väska, så att användarna kan bära den med sig dagligen. Den optiska konstruktionen består bland annat av tre asfäriska linselement för att ge både utmärkt bärbarhet och optisk prestanda.

Dess 26 mm vidvinkelbrännvidd och maximal bländare på f/2.8 gör det till ett idealiskt objektiv för en mängd olika scener, från stadsbilder till bordsbilder, och stödjer avancerade amatöranvändare som tar med sig kameran var som helst för att fånga varje tillfälle.

Utmärkande egenskaper:

 • 26mm vidvinkelobjektiv till Z-fattning
 • Ljusstyrka f/2,8
 • Närgräns: 0,2m
 • Anpassningsbar inställningsring
 • 7st rundade bländarlameller
 • Väderskyddad konstruktion
 • Filterdiameter: 52mm
 • Vikt: Ca 125 gram

Leveransstart för Nikkor Z 26/2,8 förväntas redan tidigt i mars detta år.

Läs mer och beställ här: Nikkor Z 26/2,8