Fotohistoria: Udda objektivmärken

Det finns en del udda objektivmärken även i dag men vi ska titta närmare på några, eller egentligen en hel massa, som dykt upp under fotohistoriens gång. Idag kallas de tredjepartstillverkare men under den analoga eran så kallades de för piratobjektiv. Ännu en gång har jag ramlat ner i kaninhålet och lagt ner alldeles för mycket tid. För varje nytt okänt märke jag hittat så dyker det upp ännu fler som associeras det märket. Trodde aldrig märkena skulle ta slut och förmodligen så finns det ännu fler, men denna lista bör täcka de flesta. Tur att jag vet att det finns många fler än jag som tycker detta är intressant. Det finns både bilder och information till alla dessa märken.

Detta inlägg växte och växte till proportioner som inte ryms här i bloggen så klicka på länken nedanför för att komma till artikeln:

Gå till Udda objektivmärken >>

Vill du läsa mer ur vår serie "Fotohistoria" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just Fotohistoria.  

/Thomas