Test

2022-09-26

Test: Nikon Z30

Nu kan du läsa vårt test av Nikons mycket smidiga vloggkamera!

Nikon utökar Z-serien med Z30, en lätt och smidig vloggkamera med bland annat vinklingsbar touchskärm och som kan filma i 4K / 30p upp till 125 minuter. 

Mats: I mångt och mycket är Z30 likvärdig med Nikons tidigare APS-modeller Z50 och Z fc, men det som skiljer markant är att Z30 saknar den gamla vanliga 30-minuters gränsen för video och ger istället kontinuerlig inspelning upp till ca 125 minuter eller så länge minneskort och batteri räcker. Filmkvaliteten i 4K är som väntat bra, och speciellt på låga ISO. Till skillnad från sina närmaste DSLR-syskon så spelar Z30 in 4K-film utan cropfaktor, den använder alltså hela sensorns bredd. Vilket är en fördel framförallt vid användning av vidvinkeloptik.

Grepp och utvändig design är likvärdigt med Z50 bortsett från att Z30 saknar sökare och som fått samma typ av vikbara skärm som Z fc. Förbättringarna som Nikon gjort i Z30 är först och främst för dig som skapar video med längre inspelningstid, bättre stereomikrofon och fler videoanpassade inställningar som t ex zebra, tidskod och elektronisk bildstabilisering.

Läs mer och beställ här: Nikon Z30

Fler bilder tagna med Nikon Z30 hitttar du här ->>

I filmen nedan dokumenterar Carl sin skogslunch som han lagade över öppen eld med vloggkameran Nikon Z30. I det högra hörnet ser du vilka filmklipp som är filmade med Nikon Z30. Allt filmmaterial från Z30 är precis som det kommer direkt ur kameran och filmat i 4K / 25p och 1080 / 120p samt med aktiverad VR-bildstabilisering.