Nyhet: Tamron 150-500/5-6,7 Di III VC VXD för Fujifilm X

Nyhet

En smidig telezoom med mycket stort omfång!

Tamron lanserade sin 150-500/5-6,7 Di III VC VXD med Sony E-fattning i mitten av förra året och nu kan även Fujifilm X-fotografer med teledrömmar ta del av detta magnifika objektiv. På Fujifilms X-kameror (X-T4, X-H2S, X-S10 etc) ger objektivet en brännvidd motsvarande 225-750 på en fullformatskamera.

En telezoom med brännvidder på upp till 500 mm är en mycket bra optik för djur & natur, sportfoto och andra motiv på längre avstånd. Bildstabiliseringen gör att objektivet lättare kan användas på frihand utan problem med skakningsoskärpa - och även i lite sämre ljusförhållanden.  För ett objektiv med detta zoomomfång har det en relativt lätt vikt på ca 1,7 kg.

Tamron150500FujiX_2.jpg

När Mats testade detta objektiv för Sony E lät det så här:

På kortare brännvidderna upp till ca 300mm är skärpan mycket bra till stor del av bilden. På resterande brännvidder blir det dock lite softare, men det är ändå förhållandevis bra och fullständigt normalt att skärpan försämras på längre brännvidder bland liknande supertelezoomar.

Lateral kromatisk aberration håller sig på en imponerande låg nivå och jag kände faktiskt inget behov av att korrigera KA i RAW-filerna, och det händer verkligen inte ofta. Tamron brukar vara duktiga på att få till en snygg bokeh och i de flesta fall är den rätt soft och det blir godkänt betyg, men om bakgrunden är rejält stökig så kan den också upplevas lite för orolig för min smak.

Säljstart för Tamron 150-500/5-6,7 Di III VC VXD för Fujifilm X är i mitten av oktober.

Läs mer och beställ här: Tamron 150-500/5-6,7 Di III VC VXD för Fujifilm X