Bloggpost

2022-08-08

Nyhet: Sigma 20/1,4 DG DN Art & 24/1,4 DG DN Art

Sigma lanserar två ljusstarka vidvinkelobjektiv till Sony E och Panasonic/Sigma L!

Idag lanserar Sigma inte ett, utan två ljusstarka vidvinkelobjektiv för de mest krävande fotograferna. Om vi börjar med att ta en titt på den yttre konstruktionen finner vi att båda objektiven är utrustade med en fokusring, en bländarring, en AF/MF-brytare, en AFL/MFL-knapp, en brytare för att inaktivera fokusringen vilket är extra användbart vid astrofotografi och sist men inte minst en brytare för bländarringen ska klicka eller vara klickfri. Förutom filtergängan framtill är dessa objektiv även designade för att hålla gelfilter baktill och är säkrade mot damm och stänk.

Sigma20+24Nyhet_blogg2.jpg

När det kommer till den optiska konstruktionen så består Sigma 20/1,4 DG DN Art av 17 element i 14 grupper och Sigma 24/1,4 DG DN Art av 17 element i 15 grupper för att uppfylla de högra kraven för professionell fotografering och andra krävande applikationer. Båda objektivens bländare har 11 runda bländarbland med en minsta bländare på F/16.

Utmärkande egenskaper:

  • Speciell designade för astrofoto
  • Stor bländare på F/1,4
  • Möjlighet till både ett främre och bakre filter (gelfilter)
  • Damm- och stänksäkra
  • Brytare för att inaktivera fokusring – särskilt användbar för astrofotografering

Läs mer och beställ Sigma 20/1,4 DG DN Art här: Sony E-fattning | L-fattning

Läs mer och beställ Sigma 24/1,4 DG DN Art här: Sony E-fattning | L-fattning