Test: Tamron 17-70/2,8 Di III-A VC RXD (Fujifilm XF)

Test

Tamron fortsätter utvidga sitt utbud av objektiv till Fujifilm.

Denna gång handlar det om en mycket högpresterande och ljusstark normalzoom med effektiv optisk bildstabilisering och som är tätad mot fukt, damm och vattenstänk. Brännvidderna 17-70 mm på en APS-C-kamera ger en bildvinkel motsvarande ~ 25,5-105 mm brännvidd på 35mm fullformatskamera, så den täcker allt från kraftig vidvinkel till hyfsad tele.

Mats: 9 st avrundade bländarlameller, tillsammans med den goda ljusstyrkan och höga optiska prestanda ger goda möjligheter för en mjuk och vilsam teckning av motivdelar utanför fokus (bokeh), samtidigt som det bidrar till en naturlig återgivning av ljuspunkter och reflexer i bilden.

Autofokusen sköts av Tamrons RXD-stegmotor som är både snabb, tyst och följsam i sina rörelser. Detta gör att den passar bra för både stillbilds- och videotillämpningar.

Inom det vidvinklare området runt 17-50mm är skärpan mycket bra redan på f/2,8 och över i stort sett hela bilden. På brännvidderna 60-70mm är också centrumskärpan mycket bra, och speciellt nedbländad 1-2 steg, men för kantskärpan på dessa brännvidder hjälper det inte alltid att blända ner.

Läs hela testet här: Tamron 17-70/2,8 Di III-A VC RXD för Fujifilm XF-fattning

Förhandsbokningskampanj

Om du beställer en Tamron 17-70/2,8 Di III-A VC RXD för Fujifilm XF innan 2022-07-16 får du även ett Delkin Black Rugged SDXC 128GB UHS-II U3 V90 300MB/s på köpet utan extra kostnad, värde 2390:-!