Nyhet

2022-04-07

Nyhet: Sirui 75mm T2,9 Anamorphic 1,6X

Sirui lanserar ett anamorfiskt teleobjektiv framtaget för 8K-sensorer i fullformat.

Ett objektiv med brännvidden 75mm med en kompressionsfaktor på 1.6x beter sig horisontellt som en 46mm samtidigt som den behåller den vertikala bildvinkeln hos ett typiskt objektiv på 75mm. När du fotograferar 3:2 erbjuder detta objektiv ett bildförhållande på 2,4:1. Men när du fotograferar 16:9 får du ett betydligt bredare bildförhållande på 2,8:1. Ett ökande antal bildskärmar har idag en 1,6x de-squeeze-kapacitet, vilket gör att filmskapare kan se korrekta bilder medan de filmar.

Detta objektiv, med en kompressionsfaktor på 1,6x, ger oval bokeh i en mer tilltalande form än de linser med 1,33x, vilket ger bilderna extra uttrycksfullhet och estetik. Att rikta en ljuskälla direkt in i det här objektivet ger den blåa interna reflektionen som är något av en signatur för anamorfiska objektiv.

När du filmar vidöppet vid T2.9 med fokus koncentrerad på motivet, får du en kort skärpedjupsbild med motivet i fokus och andra områden ur fokus. Genom att använda en stor bländare i svagt ljus kan kameran ta in mer ljus och uppnå en snabbare slutartid. Bländarringen är också steglös konstruerad för att erbjuda smidig iriskontroll.

Objektivet är uppbyggt av gedigen aluminiumlegering och kommer i fyra versioner med fattningarna Canon RF, Panasonic/Leica L, Sony E och Nikon Z vilket gör det kompatibelt med en rad olika fullformatskameror. Både fokusringen och den steglösa bländarringen är utrustade med standard 0,8 M kuggkransar för att passa de flesta follow-focussystem.

Sirui 75mm T2,9 Anamorphic 1,6X förväntas att börja levereras redan i mitten av april.

Läs mer och beställ objektivet här:
Sirui 75mm T2,9 Anamorphic 1,6X för Sony E-fattning
Sirui 75mm T2,9 Anamorphic 1,6X för Canon RF-fattning
Sirui 75mm T2,9 Anamorphic 1,6X för Nikon Z-fattning
Sirui 75mm T2,9 Anamorphic 1,6X för Panasonic/Leica L-fattning