X-files: Forsmobron

Veckans X-files är inskickad av Jeffrey Wall.

Jeffrey: Jag är astrofotograf med förkärlek för norrsken, men fotar allt som framhäver magin som uppstår nattetid, dimma, vintergata, stjärnor osv. Bilden är från en av mina favorispots, Forsmobron utanför Sollefteå. Detta var min andra tripp dit. Första repan var hösten 2021. Tänkte då ta mig över till denna sida älven via kraftverket som är bakom mig i bild, men det var igenbommat med taggtråd och ogenomträngligt. Fick leta mig fram till nån småväg i skogen från andra hållet. Körde in på en liten väg och det låg nåt ensligt garage där. Tänkte att jag ställer mig vid det så står jag inte i vägen, inga bostadshus eller nåt.

Knatade den smala, branta, leriga vägen ner till kraftverket bakvägen. Fick dra mig fram längs taggtrådsstängsel bland sly i brant nipkant för att komma till platsen där fotot togs. Väl åter var det fullt av folk vid garaget. Djungeltrumman gick i byn att nån åkt in och ett gäng motorintresserade killar var där och letade "tjuven". Det blev lite hett läge när jag dök upp men lugnade ner sig när de fattade vad jag gjorde där.

Nu när jag var där och tog denna bild såg jag till att varsko garageägaren att jag var på gång så det var OK. Slapp risk att få ett kok stryk den här gången. Men släpa mig efter taggtråden i nipkantens sly fick jag göra i alla fall. Men klart värt besväret...

Klicka här för större bild >>

Fotodatum: 2022-09-03 @ 23:46
Kamera: Sony A7R II
Objektiv: Sony FE 14/1,8 GM @ f/1.8
ISO: 640
Exponering: 5 sek

Följ Jeffreys nattfotografiska resa på Instagram: @norrland.by.night


Skicka in din bild och "vinn" en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design!

Har du en egen bild du skulle vilja visa upp här i X-files? Om så är fallet får du gärna maila in den till blogg@cyberphoto.se. Den kan vara tagen med precis vilken kamera som helst.

Berätta gärna lite kort om bilden och vilken kamera den är tagen med. Den måste vara på minst 1200 pixlar bred. Bifoga filen i mailet. Alla publicerade bilder premieras med en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design. Värde över 1000kr! 

Många ser nog fram emot att få se just din bild!