Test: Sigma 24/1,4 DG DN Art

Test

Nu kan du läsa vårt test på Sigmas ljusstarka 24mm för spegellösa kameror.

Sigma 24/1,4 DG DN Art är lättare, mindre, vädertätad och specialdesignad för spegelfria kameror, en klar uppgradering mot Sigmas tidigare 24mm f/1,4 DG HSM som är mer anpassad för DSLR-kameror.

Mats: I centrum och till stor del av bilden är skärpan mycket bra redan på f/1,4, dock lite svagare i kanterna och inte riktigt i nivå med t ex Sigma 20mm f/1,4 DN Art, 35mm f/1,2 Art och 40mm f/1,4 Art på f/1,4. Nedbländad runt f/4- f/11 blir det mycket skarpt och bra över hela bilden.

Distorsion och kromatisk aberration håller sig på låga nivåer och något som bara märks i extremfall. Vinjetteringen är däremot rätt hög och som jag ser det objektivets svagaste punkt. Motljusegenskaperna är också relativt bra.

Objektivet är vädertätat för damm och vattenstänk, men som brukligt är det inte 100% vattentätt. Framtill på linsen kan man montera cirkulära 72mm-filter, och baktill kan man också använda tunna gelatinfilter. Till exempel använda ett ND-filter baktill och pol-filter i den främre filtergängan.

Läs hela testet här: Sigma 24/1,4 DG DN Art för Sony E | L-fattning

Fler bilder tagna med SIGMA 24mm f/1,4 DG DN Art hittar du här ->>