Bloggpost

2022-12-14

CyberPhoto Content Partner: Stoffe & Julia

Det är med stor glädje och stolthet vi presenterar våra nya Content Partners, det äventyrande paret Stoffe & Julia!

Kristoffer och Julia har nyligen påbörjat sin årslånga resa över världen som de kommer att berätta under resans gång. I texten nedan kan du läsa om hur tankarna gick hos dem samt få värdefulla tips för dig som planerar att göra en liknande resa.

Vi heter Kristoffer och Julia och är ett livsglatt par som älskar att upptäcka nya platser, möta människor och skapa minnen! Vi har båda tidigare tagit oss an utmaningar och upplevt världen men då på olika håll, men nu gör vi det tillsammans. Vi träffades för två år sedan och bara ett halvår efter stod det klart att vi skulle resa världen över under ett års tid! Från början var tanken att lämna Sverige redan i årsskiftet 21/22 men med rådande läge i världen beslöt vi oss för att skjuta upp det till den första September istället, och nu är vi äntligen iväg!

Ingen av oss har direkt känt att ett vanligt 8-5 jobb är den ultimata passformen i vår livsstil, utan vi gillar att vidga vyerna och inte alltid följa normen. Därför kände vi att det här var det vi ville göra just nu i livet eftersom möjligheten uppdagade sig och motivationen att arbeta hårt fanns. Vi vet att vi inte kommer kunna leva på det här sättet resten av våra liv, men det är en perfekt tid att göra det nu!

Om någon planerar att göra en likande resa som vi och har tänkt vara borta under en längre tid vill vi kasta med 3 snabba tips!

  1. Planera inte för mycket. Det är bra att ha en grundplan och eventuellt bokat den första rutten, men lås inte fast hela resan då ni inte vet hur den kommer bli innan ni är där och får uppleva det.
  2. Räkna med oplanerade utgifter. Dessa behöver inte alltid vara negativt betonade då det exempelvis kan handla om en oförglömlig aktivitet eller upplevelse som dykt upp utan att ni visste om det.
  3. Försök att ta problem med en klackspark. Saker kommer hända längs vägen och det kan vara sånt som känns jobbigt just då. Försök då att zooma ut en sväng och tänk varför du är där, det är troligtvis din livs resa och det här är bara en liten del av det oförglömliga du gör!

Att försöka få ner i text exakt vad vi skulle vilja ha med hem på våra minneskort är näst intill omöjligt! Drönarbilder på otroliga landskap, porträtt av intressanta och inspirerande människor samt filmklipp på tidiga bergsturer är bara ett axplock av vad som står med på listan, men grunden är att vi ska kunna kolla tillbaka och återuppleva resan om och om igen när vi ser dom!

Vad gäller vilka produkter som finns med i våra ryggsäckar kommer det komma ett helt blogginlägg om, men här är några av favoriterna än så länge. För den som snabbt vill kunna dokumentera rörligt och stillbild vid samma tillfälle rekommenderar jag Sony A7 IV. Det är en fantastisk kamera och tillsammans med filter ifrån NISI kan man snabbt skapa en organisk och trevlig känsla i sina filmklipp och bilder!

Men den produkten som än så länge har gått mest varm, och då inte baserat på graderna i luften, är Fujifilm X100V! Till en början var jag osäker på om vi skulle använda den eftersom vi hade med oss Sony kameran också, men oj vad jag hade fel. Det är en perfekt kamera för att fånga de vardagliga stunderna utan att använda sin telefon. Och med de olika simuleringar och ”recept” man kan baka in så levererar den färdiga jpeg bilder i världsklass som inte behöver redigeras i efterhand!

ContentPartnerStoffeJulia_blogg3.jpg