Test: Sigma 20/1,4 DG DN Art

Test

Vi avslutar veckan med ett test på Sigmas nya ljusstarka vidvinkel!

Sigmas DN-version av sin ljusstarka 20mm f/1,4 som nu blivit mindre, lättare, vädertätad och specialdesignad för spegelfria kameror. En märkbar uppgradering mot Sigmas tidigare 20mm f/1,4 DG HSM gjord för spegelreflexkameror.

Mats: För astrofotografering där man normalt vill kunna låsa fokusringen på "oändligt" har Sigma skapat en MFL-knapp som kopplar bort fokusringen. Det är annars rätt vanlig att man tejpar ringen för att den inte ska ändras, men nu slipper man alltså det.

Redan på f/1,4 är skärpan mycket bra över större delen av bilden, det är bara längst ut kanter och hörn som skärpan faller lite på större bländaröppningar ner till f/2,8, vilket är fullt normalt. Nedbländad runt f/4- f/5,6 blir det mycket skarpt och bra över hela bilden. För dig som pysslar med astrofoto så har Sigma lyckats göra förbättringar när det gäller koma och astigmatism, och jämfört med den tidigare DSLR-varianten är det numera försumbart i denna DN-variant även på f/1,4.

Objektivet är vädertätat för damm och vattenstänk, men som brukligt är det inte 100% vattentätt.

Bilderna tagna med en Sony A7R IV i RAW och konverterade till JPEG i Capture One

Läs hela testet här: Sigma 20/1,4 DG DN Art

Fler bilder tagna med SIGMA 20mm f/1,4 DG DN Art hittar du här ->>