Nyhet

2022-11-02

Nyhet: Fujifilm X-T5

Säg hej till Fujifilms mångsidiga hybridkamera X-T5!

Nu lanserar Fujifilm det senaste tillägget i deras populära kameraserie X-T.  Med sin nya sensor på 40 megapixlar och ännu mer kompakta storlek gentemot sin föregångare X-T4 får du en riktigt kraftfull högupplöst hybridkamera utmärkt för fotografi av landskap, porträtt, gatufoto och annat. Utöver detta har X-T5 även skruvat upp videoegenskaperna med inspelning upp till krispiga 6,2K/30P 4:2:2 10bit vilket gör den till en utmärkt liten kamera för video också.

X-T5 har fått samma storlek som X-T1 och är 50g lättare än X-T4 utan någon kompromiss på specifikationerna. Med ett stort hopp i mängden pixlar från 26 MP till 40 MP kommer du få bilder med helt otrolig upplösning och återgivning som tål kraftig beskärning och att skrivas ut i stora format.

Både sökaren och bildstabilisering han fått en liten men viktig förbättring. Den elektroniska sökarens förstoring har bumpats upp från 0,75X till 0,8X medans den redan fenomenala bildstabilisering har höjts till att kompensera för 7 steg. En annan välkommen förbättring är att X-T5 nu ger dig upp till 740 bilder på ett batteri gentemot X-T4 som ger dig 500 (600 i ekonomi läge).

Med nya bildprofilen F-log2 kommer X-T5s dynamiska omfång att verkligen öppnas upp för video. Spelar du in i F-Log2 får du nämligen 13+ stop dynamiskt omfång och bättre möjligheter till att arbeta med materialet i efterbearbetningen.

Fujifilm har valt att gå tillbaka och ge X-T5 samma populära 3-vägars tilt-skärm från X-T3 istället för flip out-skärmen på X-T4. Detta ger en säkrare och snabbare artikulering utav LCD-skärmen. Utöver allt detta har Fuji också lagt extra krut på kamerans gränssnitt. Handtaget är nu mer ergonomiskt och ger bättre grepp, slutar-knappen har flyttats fram för bättre manövrering, bakre knapparna har blivit större och alla rattar har designats om för att vara lättare att använda.

X-T5 finns att köpa i både silver och svart utförande samt bundlade med antingen XF 18-55/2,8-4 R LM OIS eller XF 16-80/4,0 R OIS WR.

Läs mer och beställ här: Fujifilm X-T5

Fujinon XF 30/2,8 R LM WR Macro

I samband med lanseringen av X-T5 passar Fujifilm på att utöka deras makrosortiment med Fujinon XF 30/2,8 R LM WR Macro. 30mm på en APS-C-kamera motsvarar ca 45mm på en fullformatskamera. Kom så nära som 1,2cm på dina motiv för riktigt imponerande närbilder. Denna brännvidd låter dig även använda objektivet för nästan alla sorters ändamål och ljusstyrkan på f/2,8 klarar sig utmärkt i lite mer nersläckta och inomhusmiljöer.

Läs mer och beställ här: Fujinon XF 30/2,8 R LM WR Macro