Liveföreläsning: Bevarandefoto för naturfotografer

Ikväll kl 19:00 är du varmt välkommen på en liveföreläsning med Jonas Paurell där han kommer att lära ut hur du kan berätta starka historier med naturfotografi.

Har de foton som vi skapar någon betydelse? Självklart behöver inte foton ha någon betydelse för någon annan än fotografen själv. Men om en fotograf vill att hens fotografier ska vara mer än bara vackra bilder, hur går man tillväga då?

Bevarandefotografi (eller "conservation photography" som det benämns på Engelska och kanske även ofta på Svenska) är en genre av foto som har växt fram under 2000 talet som ett svar på klimat och ekosystemskrisen som råder i vår värld. Bevarandefotografen Jonas Paurell som är aktuell med The Jubilee Expedition kommer att tala om ämnet utifrån ett perspektiv som sätter historieberättandet genom bilder i centrum.

Frågor som han kommer att behandla inkluderar: Vad är bevarandefotografi? Vad är skillnaden mellan bevarandefotografi och naturfoto? Hur hittar man relevanta historier? Hur kan man bidra till bevarandet som entusiastisk amatör eller hobbyfotograf? Finns det möjligheter att nå en publik?

Jonas föreläsning är den första i en serie av fyra om The Jubilee Expedition som CyberPhoto är en stolt sponsor till.

Läs mer här: Bevarandefoto för naturfotografer – 3 sätt att berätta starka historier