Test: Nikon Nikkor Z 400/4,5 VR S

Test

Nu kan du läsa vårt test på Nikons smidiga teleoptik till Z-fattningen!

Mats: Objektivet känns rejält byggt samtidigt som det är förhållandevis lätt och kompakt. Det finns totalt 5 st L-Fn-knappar som kan tilldelas med upp till 21 st tillgängliga funktioner.

Skärpan är mycket bra redan på största bländaröppning till stor del av bilden. Det blir bara marginellt skarpare på f/5,6 och märks i synnerhet närmast kanterna, så jag ser ingen större vits med att blända ner annat än för ökat skärpedjup eller längre slutartider.

Den optiska bildstabiliseringen kompenserar för upp till 5,5 stegs längre slutartider, och med t ex ett Nikon Z9-hus upp till 6 steg i kombination med kamerans IBIS. Autofokus styrs av en stegmotor som ger en tyst och följsam fokusering för både stillbildstagning och filmning. Fokusbegränsning finns och är valbart från 6m till oändligt, utöver standardläget som går från närgränsen på 2,5m upp till oändligt.

Läs mer och beställ här: Nikon Nikkor Z 400/4,5 VR S

Fler bilder tagna med Nikon Nikkor Z 400/4,5 VR S finns här ->>