Test

2022-10-07

Test: Fujifilm X-H2

Nu kan du läsa vårt test på Fujifilms högupplösta nyhet!

Mats: Fujifilm X-H2 är framtagen för professionella fotografer med höga krav på väderskydd och robust konstruktion. Kameran är givetvis vädertätad och har ett chassi av metall. Ergonomiskt ligger X-H2 mycket bättre till i handen än X-T-modellerna tack vare det större och mer välformade greppet, och man kommer åt alla knappar och reglage bättre med högerhandens tumme. Fuji har t ex flyttat på joysticken till ett lämpligare ställe, vilket ger mindre risk för kramp i tummen.

Jag var först lite skeptisk ang brusnivåerna eftersom upplösning och pixeltäthet ökat ytterligare med 14MP mer än X-H2s och X-T4 (en pixeltäthet som faktiskt motsvarar över 90MP på en fullformatskamera). Men jag kan nu konstatera efter att ha jämfört ISO-bilder från X-H2 med X-T4 att den har förvånansvärt lågt brus även på höga ISO som t ex 6400. Mycket bra jobbat!

I X-H2 finns upplösningar allt från FHD 1920 x 1080 till 4K / 60p och till och med 8K / 30p. Man kan även välja ett 4K HQ-läge upp till 30p som är översamplat från 8K. Standard 4K-läget fungerar upp till 60p. Videokvaliteten är mycket bra med relativt låga brusnivåer upp till ISO 3200, och ISO 6400 fungerar bra i vissa situationer lite beroende på motivets utseende och karaktär.

Läs hela testet här: Fujifilm X-H2

Fler bilder tagna med FujiFilm X-H2 hittar du här ->>