Nyhet

2022-10-24

Nyhet: Pentax HD D FA 100/2,8 Macro ED AW

Pentax öppnar upp en ny värld av kreativa möjligheter med sitt nya makroobjektiv.

Linskonstruktionen består av 10 element i 8 grupper. Ett optiskt element av ED-glas med och två element av med ”Anomalous Dispersion glass” (AD) som kompenserar för olika aberrationer. Detta kombineras med den flerskiktade HD-coatingen, som minskar den genomsnittliga reflektansen i det synliga spektrumet till mindre än 50 procent jämfört med konventionella modeller, samt det innovativa fokuseringssystemet FREE (Fixed Rear Element Extension).

Det nya 100mm-makrot har Pentax välkända dammtäta, väderbeständiga AW-konstruktion (All Weather) med sex tätningsdelar för bästa möjliga lufttäta prestanda. SP-coatingen (Super Protect) på det främre optiska elementet håller frontlinsen fri från damm och fläckar så att objektivet kan användas även i svåra väderförhållanden.

Fokusringen har Pentax Quick-Shift Focus System som gör det möjligt för fotografen att snabbt växla fokusläge från auto till manuell efter att motivet har fångats i fokus av kamerans autofokussystem. Det enkla handgreppet ger ett smidigt, bekvämt byte av fokusläge under fotografering med manuell fokus och dramatiskt förbättrad funktion.

Förutom den svarta standardmodellen kommer objektivet även i en specialutgåva i silver – begränsad till 300 exemplar över hela världen.

Läs mer och beställ här: Pentax HD D FA 100/2,8 Macro ED AW - Svart | Silverutgåvan