Bloggpost

2022-10-11

Göteborgs Fotodag - Hans Strand

Häng med när Hans berättar om hur man fångar landskapets former.

Missa inte Göteborgs Fotodag 2022! Här möter du några av de mest välkända fotograferna, får se den senaste fototekniken och ta del av mässerbjudanden. Göteborgs Fotodag är en unik mötesplats för dig som älskar bild!

Hans Strand är specialiserad på landskapsfotografering. Tack vare sina vackra landskapsbilder har Hans fått ett namn om sig som naturfotograf även långt utanför Sveriges gränser – vilket utmärkelsen Hasselblad Master Award 2008 är ett gott bevis på. Hans olika bokprojekt styr motivområdena för hans fotografi och just nu är det Island som får besök av Hans och hans kamera. Vid sidan av sina bokprojekt och bildbyråfotograferande så säljer han även sina bilder som konst på gallerier världen över. Hans var från början specialiserad på vilda naturlandskap och har med detta rest över hela vår jord.

De senaste åren har han dock vänt kameran även mot landskap formade av människan. Något som han till slut har ansett som oundvikligt, då människan nu har blivit den största skapande och förstörande kraften på vår planet. Programmet är ett retrospektiv över hela hans professionella karriär från 1990 till idag.

Mässdelen är kostnadsfri att delta i.

Köp biljett till föreläsningarna här - just nu - gå två och betala för en, 395:- 

Dag och tid: 22 oktober kl 9:00-17:00 Plats: Chalmers, Chalmersplatsen 1 i Göteborg

Varmt välkommen!