Test: Nikon Nikkor Z 24-120/4 S

Test

Nu har vi testat Nikons mångsidiga normalzoom med fast bländare på F/4 till Z-fattningen.

Nikon Z 24-120/4 S är en normalzoom för Z-fattningen med ljusstyrka f/4 genom hela zoomomfånget. Objektivet har bland annat en anpassningsbar funktionsknapp, en förhållandevis lätt och kompakt design, samt ett fokuseringssystem med två drivenheter för en snabbare och mer precis autofokusering.

Mats skriver: Skärpan är ovanligt bra till ovanligt stor del av bilden med tanke på det stora zoomomfånget. Redan på f/4 får man mycket bra skärpa på i stort sett samtliga brännvidder från mitten av bilden och hela vägen ut till kanterna, lite beroende på fokusavstånd. Blända ner behöver man oftast bara göra för ökat skärpedjup eller längre slutartider.

Men som hos flesta objektiv med lite större zoomomfång som går från vidvinkel och upp till tele så förekommer det kompromisser...

Läs hela testet här: Nikon Nikkor Z 24-120/4 S