Nyhet

2022-01-27

Nyhet: Samyang AF 135/1,8 FE

Samyang lägger ännu ett spännande objektiv till sin växande skara av autofokusobjektiv för Sonys E-fattning.

För nästan exakt sju år sedan fick världen lära känna Samyang MF 135/2,0 ED UMC som blev en mycket uppskattad teleoptik. Vår egen Thomas Lövgren sade: "Jag utnämner detta objektiv till världens genom tiderna mest prisvärda!" och även vår produkttestare Mats var minst sagt imponerad. Med tanke på hur bra Samyangs senaste släpp har varit så ser vi mycket fram emot att få testa denna nyhet.

Likt Samyang AF 50/1,4 II FE kommer även detta i ett kompakt och lättviktigt utförande men med premiumkänsla. Autofokusen sköts snabbt och tyst av en STM-motor. Den optiska konstruktionen består av 13 element i 10 grupper och bländaren har inte mindre än 11 blad för att ge en ordentligt rund och fin bokeh, oavsett om du väljer att blända ner. Objektivet är försett med både en anpassningsbar knapp och brytare samt möjligheten att begränsa autofokusens avstånd.

SamyangAF135FE_blogg5.jpg

Utmärkande egenskaper

  • Stor bländare på f/1,8 tillsammans med brännvidden på 135mm ger mjuk och vacker bakgrundsoskärpa
  • Snabb och tyst autofokusmotor
  • Anpassningsbara knappar och brytare
  • Premiumkänsla i materialval och fokusring
  • Betydligt lättare än konkurrenternas motsvarigheter (endast 764 gram)
  • Vädertätad för användning i alla väderlekar


Just nu får du en Samyang Lens Station på köpet när du förbeställer en Samyang AF 135/1,8 FE. Lens Station används för att uppgradera firmware, kalibrera autofokus, kalibrera bländarfunktion och justera känsligheten i den manuella fokuseringen (halvmanuell/focus-by-wire) i Samyangs objektiv med autofokus.

Läs mer och förbeställ redan nu: Samyang AF 135/1,8 FE