Nikon lanserar ljusstarkt superteleobjektiv med inbyggd telekonverter

Nyhet

Snabbare, skarpare och nästan ett kilo lättare än sin föregångare.

Tack vare den inbyggda telekonvertern på 1.4x går detta objektiv på ett ögonblick från 400mm f/2,8 till 560mm f/4. Med en vikt på 2950 gram väger den också nästan ett helt kilo (ca 850g) mindre än sin motsvarighet till Nikons F-fattning.

Det nya Silky Swift LM-autofokussystemet flyttar linsgrupperna med hjälp av magneter och ska vara snabbare, mer exakt och tystare än något av Nikons tidigare AF-system. Nikon har även minskat vibrationer i objektivet genom att minimera utrymmet mellan de rörliga delarna.

Nikon400f2.8TC_blogg2.jpg

Nikon berättar att anti-reflektionsprestandan och motljusegenskaperna ska vara de bästa någonsin i NIKKORs historia, tack vare deras innovativa Meso-Amorf-beläggning som ska minimera oönskat ljus från alla riktningar och ARNEO Coat som minskar ljus i vertikalt led. Objektivet är försett med vibrationsreduktion (VR) som ska kunna kompensera upp till 5,5 steg kortare slutartid vilket är ett stort plus när det kommer till dessa brännvidder. Nikon passar även på att berätta att objektivet lämpar sig lika bra för video som foto med kontrollerad fokusandning och tysta fokusmotorer.

Det råder ingen tvekan om att detta objektiv är ämnat för professionellt bruk och är därför byggd därefter med gedigen vädertätning och intuitiva kontroller som Memory Set-knappen där du kan spara ett visst fokusavstånd för att sedan återkomma till den fokusen med ett enkelt knapptryck. Vid fästet av objektivet finner vi även ett utrymme för drop in-filter på 46mm.

Läs mer om nyheten här: Nikon Nikkor Z 400/2,8 TC VR S