Bloggpost

2022-01-07

En expedition i Sarek

Fredrik Hagstedt har klipp ihop ett bildspel med deltagarnas foton från en vandring i Sarek.

En av deltagarna på Zoom Fotoresors Sarek-vandring i augusti med Claes Grundsten, Fredrik Hagstedt, har gjort ett musiksatt bildspel med deltagarnas bilder från vandringen.

Så här skriver Fredrik Hagstedt om filmen:

Bilderna är tagna av deltagarna i Expedition Sarek i slutet av augusti 2021, en spännande och innehållsrik vandring och samtidigt fotokurs arrangerad av Zoom Fotoresor. Guide var Claes Grundsten​, och även om han inte fick vara med och bidra med fotografier till detta bildspel så har han i högsta grad inspirerat på många sätt. Under vandringen delade han generöst med sig fototips, erfarenheter, kunskaper inom geologi, botanik, historia och mycket annat, och efteråt gav han värdefull feedback på våra inlämnade bilder. Att vi blev en härlig grupp gjorde upplevelsen ännu rikare, olika temperament och personligheter med passion för fjällen och fotografi som gemensamma nämnare.

Musiken är direkt inspirerad av själva vandringen i sig och vad bilderna förmedlar. De olika temana har vuxit fram ur varandra, och bildar en helhet med olika variationer som avspeglar hur vandringen var, genom ett dynamiskt landskap, både explosivt och meditativt, och med stora skiftningar i väderlek och ljusförhållanden. Att arbeta med att sätta samman bilderna i en fin ordning och mestadels lugnt tempo, och hela tiden lyssna och känna in hur musik och bilder samspelar, har varit mycket upplyftande. Det har varit härligt att få fortsätta vandringen på det här viset. Och nu får du som tittar och lyssnar också chansen att vara med.

Läs mer om årets expedition: Expedition Sarek Och Padjelanta

 

Trevlig helg!