X-files: Haunted house of doom

I förra veckans X-files så berättade jag om att jag provat samma bild i både färg och svartvitt varpå 80% gillade den i färg bäst och att många tyckte att svartvitt blev lite för kusligt. De triggade mig till att gå ännu längre. Detta är egentligen ett gulligt ödehus, men som nu blivit lite busigt redigerat med en häxa i fönstret och allt. Detta är samma ödehus som förra veckan men taget från en annan vinkel.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX 100 + GF 32-64/4,0 R LM WR, 42,5mm, 1/180s, f/4 och ISO 100.

Den lilla bilden du ser här ovanför är även redigerad i Instagram. Ibland så gör jag en bild och sedan kör jag den i Instagrams Lux-redigering och går sedan tillbaka och redigerar den riktiga bilden så lik som möjligt. Jag önskar att Lightroom skulle haft Instagrams Lux inbyggt. Jag vet kända fotografer som också gör så. Ett bra tips för att se mer potential i bilden. Stora bilden i länken nedanför är som jag gjorde den i Lightroom innan Instagram. Himlen är utbytt i Luminar, då originalhimlen var nästan helt vit.

Klicka här för att se större bild >>

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas