X-files: Blackorange

Vindkraftverk mitt i en solnedgång gav såna färger och kontraster att jag kunde inte låta bli att ta en bild.

Bilden är tagen med Sony A7R IV + Tamron 28-200/2,8-5,6, 200mm, 1/640s, f/5,6 och ISO 100.

Klicka här för att se en större bild >>

Nu undrar säkert någon varför jag använt en "oseriös" optik som en 28-200mm. Ibland är det bättre att ha en tillräckligt tekniskt bra bild än ingen alls. Nu är Tamron 28-200 riktigt bra men självklart är den inte lika bra som en fast optik. En sådan zoom är perfekt att ha redo på kameran mellan sätena när man är ute i obygden och kör. Man vet aldrig när ett motiv dyker upp. Jag har missat så många motiv då jag inte hunnit gå ut ur bilen och tagit fram kameran ur ryggsäcken i baksätet. Om motivet kommer att finnas kvar så kan jag i lugn och ro gå till ryggsäcken och plocka fram den optik jag vill använda. Oavsett vad du fotograferar så en bra superzoom praktisk att ha i sin utrustning.

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas