X-files: Norrlands-savannen

Jag tyckte att himlen var fin men kändes lite tråkigt att bara en bild av himlen så jag såg detta vackra träd och fotograferade himlen genom trädet. Blev okej, fina färger men inget man ramar in på väggen. En bekant var helt övertygad om att bilden var tagen på den afrikanska savannen. Det gjorde bilden roligare. Och visst, den har en känsla av savann, fast då en norrländsk savann. Tittar man närmare så ser man en gran nertill. Bilden är tagen i en by som heter Gräsmyr.

Bilden är tagen med Sony A7R IV + Tamron 28-200/2,8-5,6, 191mm, 1/200s, f/8 och ISO 100.

Nu undrar säkert någon varför jag använt en "oseriös" optik som en 28-200mm. Ibland är det bättre att ha en tillräckligt tekniskt bra bild än ingen alls. Nu är Tamron 28-200 riktigt bra men självklart är den inte lika bra som en fast optik. En sådan zoom är perfekt att ha redo på kameran mellan sätena när man är ute i obygden och kör. Man vet aldrig när ett motiv dyker upp. Jag har missat så många motiv då jag inte hunnit gå ut ur bilen och tagit fram kameran ur ryggsäcken i baksätet. Om motivet kommer att finnas kvar så kan jag i lugn och ro gå till ryggsäcken och plocka fram den optik jag vill använda. Oavsett vad du fotograferar så en bra superzoom praktisk att ha i sin utrustning.

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

Har du en egen bild du skulle vilja visa upp här i X-files så maila in den till blogg@cyberphoto.se. Den kan vara tagen med vilken kamera som helst. Berätta gärna lite kort om bilden. Den måste vara på minst 1200px och får väga max 3MB. Bifoga filen i mailet. Många ser nog fram emot att få se just din bild!

/Thomas