Test: Samyang MF 14/2,8 Mark II

Test

Nu har vi testat nya versionen utav en av de mest populära landskap och norrskens objektiven som finns på marknaden, nämligen Samyang MF 14/2,8 Mark II. Den är så populär tack vare hög optisk prestanda, stor bländare och en relativt liten prislapp.

Mats skriver: Två nya funktioner är Focus Lock och Declick. Nu är det möjligt att låsa fokus, vilket är bra när du till exempel tar astrofotografier och video. Declick tillåter finjustering utan att behöva klicka mellan låsta bländarlägen. När du roterar silverringen till läget “Free” kan du mycket smidigt rotera bländarringen steglöst. På full öppning är centrumskärpan bra redan på f/2,8, och för bästa resultat nära hörn och kanter krävs det i regel att man bländar ner omkring f/8-f/11 beroende på motiv och fokusavstånd.

Läs hela testet här: Samyang MF 14/2,8 Mark II