Panasonic lanserar!

Nyhet

Panasonic utökar sitt sortiment av objektiv till S-systemet med ytterligare en telezoom. Denna gång handlar det om en 70-300-zoom med snabb autofokus och effektiv bildstabilisering, som fungerar bra både för stillbilds- och videotillämpningar.

Den optiska konstruktionen är ovanligt komplex för att tillhöra en 70-300-zoom, men nu är ju även priset steget högre än för de flesta zoomar i detta brännviddsområde. Bland annat är den försedd med 2 st linselement i lågspridande ED-glas, 1 st element i ultralågspridande UED-glas och 1 st element i ultrahögbrytande UHR-glas. Dessa motverkar tillsammans kromatisk aberration och bidrar till en skarpare bild från kant till kant med korrekt färgåtergivning - samt till ett mer kompakt objektiv.

Autofokusen drivs av en linjär motor, vilket gör den både snabb och tyst. Valbar fokusområdesbegränsare ger snabbare fokusering när man uteslutande fotograferar på avstånd längre än 3 meter.

Objektivet har ett omfattande skydd mot fukt och damm, genom ett flertal tätningar placerade på strategiska punkter runt om konstruktionen. Objektivet  går även att använda i låga temperaturer ner till åtminstone -10° C, med bibehållen funktion.

Förbeställ redan nu: Panasonic Lumix S 70-300/4,5-5,6 Macro O.I.S