Nyhet: Sigma 28-70/2,8 DG DN Contemporary

Nyhet

Sigma kompletterar sitt redan befintliga 24-70/2,8 Art-objektiv med en Contemporary-modell. Förutom den mindre skillnaden i brännvidd så är 28-70/2,8 Contemporary lättare och mer kompakt, bl a eftersom skalet är byggt i Sigmas specialutvecklade kompositplast istället för metall.

Vi har fått möjlighet att göra ett förhandstest på objektivet redan och vi är glatt överraskade av kvaliteten som vi lyckats få ut av ett så pass litet objektiv. Känslan i optiken är mycket trevlig, den är lätt och smidig med en längd på ca 10cm och en vikt på endast 470g. Den är byggd i en special-komposit som har samma temperaturegenskaper som aluminium vilket gör den lätt men också mycket tålig mot temperaturskiftningar. Bajonetten är självklart gjord i metall. Objektivet har en vädertätad bajonett men är för övrigt ej vädertätad och klassas därför inte som det. Behöver du en helt vädertätad optik så rekommenderar vi att kika på den större och dyrare Sigma 24-70/2,8 DG DN Art.

Bildkvaliteten ser spontant riktigt bra ut, den är skarp över hela bilden från kant till kant vilket är tack vare de högkvalitativa glasen som objektivet är uppbyggt utav. Den har 16 glaselement i 12 grupper varav fyra är ED-glas och tre är asfäriska glas. 

Vi släpper ett fullt test med mer information och testbilder inom kort!

Läs mer och förbeställ redan nu: Sigma 28-70/2,8 DG DN Contemporary