CyberPhoto Content Partner: Pontus Johansson

Det har blivit dags att presentera Pontus Johansson, vår första CyberPhoto Content Partner. Pontus Johansson är vår kund sedan lång tid tillbaka och en stark profil både lokalt i sin kommun och nationellt.

Pontus är en eldsjäl för området han bor i och han driver kontot @ranea.river på Instagram. Han har utsetts till Årets Luleåbo 2020 och han äger även det prestigefyllda instagramkontot @sweden där han kurerar bilder som representerar hela Sverige. Vi är så glada för möjligheten att få samarbeta med Pontus och du som besökare kommer att få se fler av hans bilder och uppleva mer av hans unika närområde här i våra kanaler under de kommande månaderna.

Pontus, vad fotograferar du allra helst just nu?
Jag fotograferar allra helst solen som har letat sig tillbaka över de vackra landskap jag har omkring mig i Råneälvdal. Jag gillar att fånga solnedgången på ett kreativt sätt. Den är alltid fascinerande då den aldrig är den andra lik.

Något tips till den som vill ta sig ut och fotografera den här perioden? 
Varma kläder och ett glatt humör. Håll sinnet öppet, världen blir så mycket vackrare om man letar kompositioner i allt runt omkring en.  Utmana dig själv, ta bilder som du vanligtvis inte brukar ta. Testa nya perspektiv och lek med ljuset.

Har du någon favoritprodukt eller annat som alltid får följa med dig ut?
Jag älskar självklart min Panasonic Lumix G9 Micro 4/3 och tillhörande Leica 12-60. En till produkt som jag gillar är kameraremmen Peak Design Slide v3 som man enkelt justerar längden på mellan halsrem eller slinga. Den går också att ta lös från kamerahuset enkelt med tummen. Behöver aldrig mer trassla lös en kamerarem i flera minuter.

Glöm inte att gilla och följ om du vill se fler av Pontus inspirerande bilder!
@ranea.river @sweden @cyberphoto_se