Nyhet

2021-11-04

Samyang lanserar AF 50/1,4 FE II

Idag visar Samyang upp version två av sin ljusstarka normaloptik till Sonys E-fäste.

"Stort, tungt och dyrt" är ord som lätt dykt upp när man innan idag pratat om ljusstarka normaloptiker till fullformatskameror men så är inte längre fallet. Med sin nya AF 50/1,4 FE II skriver Samyang om boken för vad en ljusstark normaloptik kan vara. Samyang AF 50/1,4 FE II är både mindre och framförallt lättare (endast 420 gram utan solskydd och främre objektivlock) än konkurrenternas motsvarigheter men levererar fortfarande excellent bildkvalitet. 

Bland nyheterna i version två har vi en ny robust men lättviktig konstruktion, en snabb, exakt och tyst STM-fokusmotor och på sidan av objektivet finner vi både en anpassningsbar knapp och en brytare vilket är oerhört praktiskt. Version 2 är även försedd med vädertätning så du kan lita på den i ur och skur.

Vår Content Partner Magnus Winbjörk har fått prova på Samyangs nya objektiv och det här är vad han har att säga:

Det första jag gjorde när jag fick objektivet var att ta några porträtt, jag var otroligt förväntansfull på att se hur det skulle prestera när jag fotograferade vidöppet vid f/1,4. Här måste jag säga att jag är väldigt imponerad, skärpan är riktigt bra och bakgrundsoskärpan är väldigt mjuk och fin.

6-3x2-till-web.jpg

För porträttfotografering är detta ett riktigt bra objektiv, och i kategorin 50 mm f/1,4-objektiv placerar det sig riktigt bra. Tar man hänsyn till priset så måste jag nog säga att detta objektiv kan vara ett av de absolut bästa köpen när det kommer till 50mm för porträttfotografering.

 

Läs mer och förbeställ redan nu: Samyang AF 50/1,4 FE II