Nikon lanserar Nikkor Z 28/2,8

Nyhet

Nu kommer Nikons mångsidiga lättviktare i nytt modernt utseende.

Déjà vu? Om du tycker att detta objektiv låter och ser bekant ut är det för att det är det. Nikon började nämligen sälja den retroinspirerade versionen Nikkor Z 28/2,8 SE tillsammans med den lika retroinspirerade kameran Nikon Z fc i somras men nu återlanseras objektivet i ny modern skrud.

Nikkor Z 28/2,8 är Nikons minsta och lättaste fullformatsobjektiv, perfekt för vardagsfotografering, gatubilder, landskap och porträtt. Det här ljusstarka 28 mm-objektivet med fast brännvidd ger en vid bildvinkel som visar mer av motivet, och det minsta fokusavståndet på 0,19 m gör att användaren alltid är redo att ta dramatiska närbilder. Den breda Z-fattningen och den rundade bländaren på f/2,8 ger fantastiska resultat i svagt ljus och låter bildskapare sätta sitt motiv i fokus mot mjuk och naturlig bakgrundsbokeh.

Med Nikkor Z 28/2,8 är det dessutom enkelt att spela in riktigt snygga filmsekvenser. Brännvidden på 28 mm är en klassiker i filmvärlden, och med ett så lätt objektiv kan användaren välja att fotografera utan stativ eller med en upphängningsanordning.

Utmärkande egenskaper

  • Fast brännvidd 28mm
  • Ljusstyrka f/2,8
  • 7st bländarlameller
  • Närgräns 19 cm
  • Fokusringen kan omprogrammeras till att styra fokus, bländare, exponeringskompensation eller ISO.
  • STM-motor för tyst och snabb autofokus
  • Vikt endast 155 g
  • Vädertätad konstruktion mot damm och vattendroppar


Läs mer och beställ här: Nikkor Z 28/2,8