Bloggpost

2021-11-08

Missa inte liveföreläsningen med Philip Lee Harvey på torsdag!

Den 11/11 håller vi en föreläsning med en av världens främsta resefotografer Philip Lee Harvey. Med över 20 års erfarenhet av att ha jobbat och fotograferat i över 120 länder kommer han ta oss med in i resefotografins fantastiska värld.

Alexander Elmqvist från Zoom Fotoresor har pratat med Philip Lee Harvey inför hans kommande liveföreläsning på torsdag Kl 19:00 och det här är vad han hade att säga:

Vad gör en resefotograf ?
Mitt jobb är att hjälpa till att marknadsföra destinationer och hotell runt om i världen. Detta gör att jag måste kunna fotografera allt från landskap och wildlife till porträtt och inredning. En av de viktigast sakerna för att lyckas som resefotograf är att kunna berätta historier med dina bilder och att ha ett eget bildspråk.

Vad är det första du packar innan ett uppdrag ?
Rätt tankesätt, hur du tänker kring och tar dig an ett uppdrag är en viktig del i hur du kommer lyckas med fotograferingen.

Hur hittar du inspiration?
En stor del av mitt jobb är att jobba med och hitta ett visuellt uttryck och inspirationen hittar jag i allt från bilder och konst till musik. Ett av de bästa sätten för mig att utvecklas som fotograf har varit att leta efter och hitta ett visuellt uttryck som jag gillar. Under mitt föredrag den 11/11 kommer jag att ge tips på hur du kan böja hitta det som tilltalar dig visuellt.

Vad kommer du mer att prata om under ditt föredrag?
Jag kommer ta dig in i resefotografins värld och prata om allt från att hitta inspiration till att fotografera både människor och wildlife. Jag kommer berätta vad jag har gjort när det inte går som planerat under ett uppdrag men också ge tips kring allt från komposition och ljussättning och mycket mer.

Läs mer om liveföreläsningen här: Resefoto med Philip Lee Harvey