Sony lanserar A7 IV!

Nyhet

Nu visar Sony upp den efterlängtade fjärde generationen till deras omåttligt populära A7-serie.

Den senaste tiden har rykten florerat om vad A7 IV faktiskt kommer att vara och nu tar Sony bladet från munnen. A7 IV kommer bestyckad med en nyutvecklad 33MP sensor som hanterar dåliga ljusförhållanden och brus bättre än sin föregångare. Samma processor BIONZ XR som vi finner i Sonys flaggskeppsmodell A1 har även gjort sig ett hem i A7 IV vilket bland annat möjliggör kontinuerlig bildtagning i över 800 RAW-bilder innan bufferten är full.

Sony har även vidareutvecklat sin utomordentliga autofokus till att nu täcka 94% av bilden och erbjuda ögon-fokusering på människor, djur och fåglar i realtid vilket även fungerar när man filmar. Den 5-axlade bildstabiliseringen har förbättrats till att motsvara upp till 5,5-steg längre slutartid. När man filmar kan även Active Mode användas för ytterligare stabilisering av bilden.

A7IV_blogg2.jpg

Kamerahuset har fått en del uppgraderingar som en helt ny omkopplare mellan stillbild, filmning och S&Q. Inspelningsknappen finner vi nu i samma position som på A7S III och exponeringskompensationsvredet är nu utbytt mot ett vred vars funktion du själva kan konfigurera. Den elektroniska sökaren har uppgraderats till 3.69 miljoner pixlar och tilt-skärmen har ersatts med en vari-angle som tillåter dig att se oavsett om du står bakom eller framför kameran.

Filmskaparna kan glädjas åt att Sony inte har glömt bort dom. A7 IV erbjuder 7K översamplad 4K 30p i fullformat och 4K 60p i beskuret s35-läge med 4:2:2 10-bit. Bildprofilen S-Log3 fångar över 15 steg av dynamiskt omfång och A7 IV är även försedd med Sonys bildprofil S-Cinetone som är skapad för att ge en vacker naturlig bild utan behovet att bearbeta materialet i efterhand som med t ex S-Log3. Inspelningsgränsen på 30 minuter är numera ett minne blott vilket tillåter oavbruten inspelning i t ex 4K 60p tack vare den förbättrade värmeavvisande strukturen.

Utmärkande egenskaper

  • 33 MP bakbelyst Exmor R-fullformatssensor
  • Kontinuerlig bildtagning i över 800 RAW-bilder
  • 4K 30p / 4K 60p / FHD 120p 4:2:2 10-bit
  • Realtidsfokusering för människor, djur och fåglar i foto och video
  • 5,5-stegs bildstabilisering + Active Mode
  • Obegränsad filmning


Läs mer och förbeställ redan nu: Sony A7 IV kamerahus | Sony A7 IV + FE 28-70/3,5-5,6 OSS

Boka nu!

Preliminär leveransstart i januari.