Samyangs videoobjektiv-serie får utökning!

Samyang adderar nu ett 135mm-objektiv till sin populära VDSLR MK2-serie av cinema-objektiv för filmskapare som vill ha kvalitet till ett bra pris.

Det nya VDSLR 135mm T2.2 MK2 är perfekt för närbilder och intervjuer där det ger perfekt skärpa med en trevlig bakgrundsoskärpa. Samyang blev pionjärer inom filmobjektiv på instegsnivå när de lanserade sitt VDSLR-sortiment redan 2014, och objektiven har hört till grundutrustningen för filmskapare sedan dess. Under dessa sex år har Samyang arbetat nära kreatörer över hela världen för att utveckla VDSLR MK2-serien som såg dagens ljus häromåret.

MK2-serien innehåller nu 6 av de mest använda brännvidderna: 14mm T3.1, 24mm T1.5, 35mm T1.5, 50mm T1.5, 85mm T1.5 och det nya 135mm T2.2. Det nya VDSLR 135mm T2.2 MK2 är lätt men robust, mäter 12,2 cm på längden och väger 866 gram. Objektivet är vädertätat och höljet är helt i aluminium. På sidan av objektivet finns avståndsskalor som är läsbara från båda hållen, liksom även brännvidden.

Både fokus- och bländarringarna är steglösa och fungerar utmärkt med de flesta ”follow focus”. Med  130° rotation på fokusringen får filmfotografer möjligheten att fokusera på sina motiv med precision, vilket ger bilderna ett mer professionellt uttryck än med vanliga autofokus-objektiv.

Alla 6 objektiv är tillgängliga för och fullt kompatibla med 6 olika fattningar: Canon EF, Sony E, Nikon F, Canon M, Fuji X och MFT. De passar till både DSLR och spegellösa system för all typ av filmning.

Länk till produkten kommer strax!